DRØMMESTART: Andreplassen i Östersund onsdag var langt over forventning for Synnøve Solemdal. Nå takker hun sin mentale trener for hjelpen i både gode og dårlige stunder.
DRØMMESTART: Andreplassen i Östersund onsdag var langt over forventning for Synnøve Solemdal. Nå takker hun sin mentale trener for hjelpen i både gode og dårlige stunder. Foto: Roald, Berit

Takker Øvrebø: – Har ikke bare vært krisehåndtering

Synnøve Solemdal er glad hun har Tom Henning Øvrebø med på laget som mental trener.

Synnøve Solemdal (28) er fremdeles i skyene dagen etter andreplassen i verdenscupåpningen i Östersund.

– Jeg fikk sovet fire-fem timer, men jeg lå der lenge og bare ristet, smiler Solemdal til TV 2 dagen derpå.

Gratulasjonene har strømmet på for 28-åringen. Spesielt meldingen fra hennes mentale trener, tidligere fotballdommer Tom Henning Øvrebø, varmet for skiskytteren.

– Han gledet seg veldig på mine vegne og at det var stort, sier Solemdal.

Hun har benyttet seg av Øvrebø som en samtalepartner mer eller mindre hver uke det siste året. Det har utgjort en viktig del i både de gode og dårlige dagene som toppidrettsutøver

– Han har vært der når jeg har vært helt nede og følt at ting var litt krise, og så har han hjulpet meg med å prestere – ikke bare krisehåndtering, sier Solemdal.

– Vi har jobbet mye med det å prestere når det gjelder. Å trene på det hver trening. Planlegge og evaluere hver trening som om det var et renn. Foreløpig ser det ut som en suksessoppskrift.

For Solemdal har det gått opp og ned i karrieren. Hun har fire VM-gull på stafett/miksstafett og to verdenscupseirer på CV-en. Andreplassen i Östersund gir en gledelig selvtillitsboost med OL i Sør-Korea i horisonten. I arbeidet frem mot det målet kommer Solemdal fremdeles hyppig til å benytte seg av Øvrebøs tjenester.

– Jeg kommer til å fortsette helt til han blir lei. Jeg har av og til lurt litt på om han gidder å snakke med meg lenger, men jeg kommer til å bruke han, sier Solemdal.

– Det var en gang da han var i Rio med håndballjentene og jeg sendte melding om at det var krise. Han tok opp telefonen og ringte. Etterpå kom jeg på at håndballjentene hadde kvartfinale i OL. Det var veldig snilt å ta tid til meg.