SEMIFINALIST: Sebastian James Hekneby (27) er blant topp fem i The Voice. Kommer han videre denne fredagen, er han klar for finale.
SEMIFINALIST: Sebastian James Hekneby (27) er blant topp fem i The Voice. Kommer han videre denne fredagen, er han klar for finale. Foto: Robert Dreier Holand/TV 2

Giftet seg med TV-fan: – Hun var min første kjærlighet

Sebastian James Hekneby (27) fant sin utkårede takket være deltakelsen i Norske Talenter.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bare én livesending står mellom Sebastian James Hekneby og en finale i The Voice 2017. Fredag gjelder det. Da skal han og fire andre kjempe om de fire finaleplassene.

– Det er sykt! Man har liksom tatt ting et steg av gangen, også er det plutselig bare halvannen uke igjen av showet. Jeg klarer ikke å forstå det, at jeg er en av de fem siste, sier han til TV 2.

Hekneby er mentor Morten Harkets eneste semifinalist i konkurransen.

Finalist i Norske Talenter

Det er ikke første gang sangeren fra Tønsberg står som semifinalist i et talentprogram. For de som så Norske Talenter-sesongen fra 2009, kunne de følge den da 18 år gamle Sebastian helt til finalen.

– Det er veldig kult å tenke tilbake på. På fredag er det faktisk ni år siden jeg var på audition i 2008. Den gang meldte jeg meg bare på for gøy, uten at noen visste noe om det. At det gikk så bra, det var helt uventet. Det gikk så fort, og jeg klarte ikke å ta det helt inn, forteller Hekneby.

Fikk hat-grupper

Det er ifølge ham selv stor forskjell på den Sebastian folk ser på TV i dag, og den de så i 2009.

– Jeg var nok mer usikker den gang. Når man får en del oppmerksomhet, så får man det på godt og vondt. Jeg hadde faktisk et par hat-grupper på Facebook, for eksempel «Vi som hater Sebastian fra Norske Talenter», erindrer han før han legger til:

– De hadde ikke så mange medlemmer, men det var sånne ting som gikk innpå meg den gang, men som jeg var mye mer forberedt på nå. Jeg skjønner at ikke alle liker meg, og at de gjerne liker å ytre det.

Han vedkjenner at det fortsatt er noen få som ønsker å rakke ned på ham, men at de fleste kommentarene svært positive og oppløftende.

– Det er jeg utrolig takknemlig for, bedyrer han.

Et lykketreff

Også i 2009 hadde han mange fans. Flere av dem valgte å legge ham til på Facebook.

– Jeg trykka bare «godkjenn» på alle, så jeg hadde jo alt for mange venner på Facebook i en periode, sier han humrende.

Men han angrer slettes ikke på det i dag. Én av de vennene han takket ja til var nemlig hans nåværende kone Synne Hekneby.

Men det skulle ta to år før han våget å ta kontakt med jenta fra Toten.

– Jeg hadde lagt merke til henne innimellom. Plutselig en morgen så jeg at hun var logget på, også bestemte jeg meg for å si hei.

Et enkelt «hei», ble senere til dater og kjæresteri. I 2014 ble paret mann og kone.

LYKKELIG GIFT: Synne Hekneby og Sebastian giftet seg sommeren 2014. Foto: Øyvind Sandnes/Privat
LYKKELIG GIFT: Synne Hekneby og Sebastian giftet seg sommeren 2014. Foto: Øyvind Sandnes/Privat

– Jeg ble helt betatt av henne. Og etter litt tid skjønte jeg at jeg ikke kunne la henne gå, bedyrer Hekneby.

Legestudent

Etter bryllupet bestemte Sebastian seg for å begynne på legestudiet. Nå har han snart fullført tre og et halvt år. Om alt går etter planen, er han utdannet lege i 2020.

– Jeg føler meg som en evig student. Det er litt igjen, men det går fremover.

Dette semesteret har han kombinert med The Voice, og vedkjenner at sangkonkurransen har tatt mye fokus de siste ukene.

– Frem til liverundene begynte, så har jeg vært med på alt på studiet. Etter det har jeg vært med på det meste av praksisen. Vi får se hvor bra jeg gjør det på eksamen som går av stabelen mandag under to uker fra nå, sier han og gjør en lett bekymret mine.

Åpen for å satse

Men han har bestemt seg for å gi jernet i The Voice til det er over. 27-åringen håper på å kunne få enda mer muligheter innen musikken etter konkurransens slutt.

– Da jeg fikk muligheten til å melde meg på The Voice, skulle det være mer enn bare et morsomt påfunn. Jeg ønsket å gi alt og prøve å få de mulighetene som glapp forrige gang. Det hadde vært veldig gøy å kunne gi ut noe eget og ha konserter, sier han.

Byr muligheten seg, er han ikke fremmed for å satse mer på musikken.

– Det går jo an å ta permisjon, men jeg vil fortsette med studiene så lenge det går an å kombinere. Man må jo ha noe å jobbe med. Jeg kan ikke bare slutte på studiet når jeg er ferdig med The Voice uten at det er noe som skjer, avslutter han.

Fredag klokken 20.00 kan du se Sebastian fremføre Josh Grobans «Remember When It Rained» i The Voice-semifinale. Du kan også se programmet på TV 2 Sumo.