NYFORLOVET: Prins Harry og Meghan Markle poserer for pressen i The Sunken Garden i Kensington Palace i London 27. november, etter å ha annonsert sin forlovelse.
NYFORLOVET: Prins Harry og Meghan Markle poserer for pressen i The Sunken Garden i Kensington Palace i London 27. november, etter å ha annonsert sin forlovelse. Foto: Daniel Leal-Olivas/AFP

Frykter prins Harrys fortid utgjør en fare for bryllupet

Prins Harry (33) og forloveden Meghan Markle (35) gifter seg i mai neste år. Det blir en kjempeutfordring for sikkerhetspersonellet, mener britisk sikkerhetsprofessor.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I mai neste år er det duket et storslått bryllup, når Storbritannias prins Harry (33) gifter seg med Meghan Markle (36) i St. George's Chapel i Windsor Castle.

På grunn av prinsens militære fortid, blir bryllupet en stor sikkerhetsutfordring. Det skriver The Mirror.

Prins Harry har tjenestegjort som helikopterflyger i Afghanistan, og i 2013 innrømmet han å ha drept Taliban-krigere.

Innrømmelsen førte til at Taliban truet med å drepe prinsen.

– Vi vil gjøre alt vi kan for å drepe prins Harry og alle andre britiske soldater som er utstasjonert i Helmand, sa en talsmann for Taliban til nyhetsbyrået AFP.

I UNIFORM: Prins Harry smiler mens han tjenestegjør i Helmand-provinsen sør i Afghanistan i 2008.
I UNIFORM: Prins Harry smiler mens han tjenestegjør i Helmand-provinsen sør i Afghanistan i 2008. Foto: John Stillwell/AP

Fem år tidligere ble prinsen i all hast trukket ut av Afghanistan etter at det ble kjent at han tjenestegjorde i det krigsherjede landet.

Tryggest på Windsor Castle

The Mirror skriver at prins Harry og Meghan Markle valgte nettopp Windsor Castle på grunn av trusselfaren.

Slottet ligger like ved Themsen, og er enkelt å overvåke.

Slottet ble i sin tid konstruert slik at man enkelt kunne se når fienden nærmet seg.

Dette gjør at slottet er enklere å vokste enn for eksempel Westminster Abbey, hvor prins William (35) og hertuginne Kate (35) giftet seg.

– Jeg blir virkelig overrasket hvis sikkerhetsutfordringer ikke var hovedårsaken til at Windsor og ikke Westminster ble valgt, sier sikkerhets- og etteretningprofessor Anthony Glees (69) ved Buckingham University til avisa.

BORG: Windsor Castle er,sammen med Buckingham Palace i London og Holyrood Palace i Edinburgh, en av hovedresidensene til dronning Elizabeth. Foto: Wikimedia Commons
BORG: Windsor Castle er,sammen med Buckingham Palace i London og Holyrood Palace i Edinburgh, en av hovedresidensene til dronning Elizabeth. Foto: Wikimedia Commons

Og:

– Harry er en stor sikkerhetsrisiko på grunn av sin krigstjeneste, og det er blitt notert at han personlig skjøt medlemmer av Taliban og uten tvil drepte dem.

BEKYMRET: Sikkerhets- og etteretningsprofessor Anthony Glees. Foto: Buckingham University
BEKYMRET: Sikkerhets- og etteretningsprofessor Anthony Glees. Foto: Buckingham University

Hollywood-fortiden spiller inn

Markle bestemte tidligere denne måneden å forlate TV-serien «Suits», hvor hun har hatt en sentral rolle etter seriens oppstart i 2011.

Det var dette valget som satte fart på ryktene om et kommende kongelig bryllup.

Professor Glees, som leder universitetets senter for sikkerhets- og etterforskningsstudier, mener at brudens fortid også bidrar til at bryllupet blir enda strengere bevoktet.

– Takket være «Suits» er Meghan en verdensstjerne, og hun er også en kvinne med sterke holdninger til Trump og alt-right-bevegelsen i USA, sier han.

Han sier at det kommende bryllupet blir en ikonisk, global begivenhet.

– Legger man alt dette sammen, så har du en kjempestor sikkerhetsoppgave å løse, avslutter han.