FEIL: Bahtiyar Duysak (28) jobbet med Twitter-kontoen til Donald Trump, men ved en feil gjorde han presidenten stum i elleve minutter.
FEIL: Bahtiyar Duysak (28) jobbet med Twitter-kontoen til Donald Trump, men ved en feil gjorde han presidenten stum i elleve minutter.

Dette er mannen som fjernet Trumps Twitter-konto

28-åringen som var ansvarlig for at presidentens Twitter-konto var nede i elleve minutter hevder det hele var en feil.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

President i USA, Donald Trump, er over gjennomsnittet aktiv på Twitter.

Senest onsdag brukte presidenten nettstedet til å dele tre anti-islamistiske videoer, som fikk en hel verden til å reagere.

Trump har ved en rekke anledninger også brukt Twitter til å angripe politiske motstandere og kommet med kontroversielle utsagn.

I løpet av sin tid på Twitter har Trump delt utrolige 36.500 twitter-meldinger med sine over 43 millioner følgere.

– Gjorde en feil

Men 2. november skjedde det utrolige – Trumps Twitter-konto var nede. I elleve minutter fikk man kun opp en feilmelding hvis man søkte opp Trumps bruker.

Og mannen som sto bak viser seg nå å være Bahtiyar Duysak (28).

CNN skriver at Duysak jobbet for Twitter via et annet firma, Pro Unlimited, da Trumps Twitter-konto plutselig gikk i svart.

Duysak, som hadde sin siste dag på jobb for Twitter, sier bestemt at det hele var en stor feil.

– Jeg gjorde en feil, jeg innrømmer det. Jeg så ikke etter noe spesielt, og hadde ikke planlagt å gjøre det. Jeg gjorde en dårlig jobb, og jeg dobbeltsjekket ikke, sier han.

Det var nettstedet TechCrunch som først omtalte Duysak. 28-åringen ønsker ikke å si noe mer om metoden, eller hva han gjorde da Trumps konto gikk ned.

– Jeg har ikke hacket noen. Jeg har ikke gjort noe jeg ikke var autorisert for, og jeg var ikke inne på sider jeg ikke skulle. Jeg har ikke brutt loven, sier han.

Men han hevder at han ikke har gjort noe ulovlig, og at han ikke har hatt noe politisk motiv.

– Trump er veldig suksessfull og jeg beundrer arbeidet han har lagt ned for å komme til øverste posisjon. Men jeg tror kanskje han kan lære litt mer om politikk, sier han.

Siste dag på jobb

Duysak arbeidet med Trump-kontoen i forbindelse med at den hadde blitt rapportert inn av en annen bruker, som ønsket at kontoen skulle deaktiveres.

– Det var hektisk. Jeg hadde hodepine og var sliten. Vi er jo ikke maskiner, sier han, og legger til at det var en liten glipp som forårsaket Trumps nedetid.

– Det er sånt som skjer.

Kort tid etter at Trump ga verden beskjed om at han hadde vært nede i elleve minutter, opplyste Twitter at det en menneskelig svikt som var årsaken til at kontoen var nede. Det var først da 28-åringen forsto at det måtte være ham.

– Da de sa det var én person, som i tillegg hadde sin siste dag på jobb, visste jeg at det måtte være meg. Jeg ble litt nervøs, sier han.

En talsperson for Twitter sier selskapet ikke kan kommentere enkeltsaker og Duysaks rolle i saken.

– Vi gjort en rekke tiltak for at dette ikke skal kunne skje igjen. For å beskytte de interne sikkerhetsrutinene kan vi ikke gi flere detaljer om saken, opplyser Twitter.

Bahtiyar Duysak, som er vokst opp i Tyskland, har nå flyttet tilbake til hjemlandet. Han frykter ikke at Trumps Twitter-gate har ødelagt karrieren.

– Jeg beklager til alle som er såret. Men jeg er ikke er en dårlig person. Jeg har jobbet for mange selskaper, og jeg tror alle vil si at jeg er til å stole på, sier han.