Elever tok lærer på fersken: «Vi måtte se videoen igjen og igjen»

Engelsklæreren Samantha Cox (24) trodde at ingen så henne da hun misbrukte kokain og heroin i et friminutt. Det hele ble filmet og lagt ut på nett.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ungdomskolelæreren Samantha Cox (24) ble onsdag forrige uke pågrepet etter at hun tilberedte narkotika i et klasserom i Lake Central High School i byen St. John i Indiana i USA.

Chicago Tribune skriver at det var en gruppe elever som oppdaget hva som foregikk.

En av elevene filmet Cox mens hun satt på en krakk og fordelte stoffet på et brett på fanget.

Det var eleven Will Rogers som filmet Cox da hun 10.30 på formiddagen satt i et hjørne i et tomt klasserom og delte stoffet opp i linjer.

Se videoen øverst i saken!

Pågrepet og lagt i håndjern

Rogers delte videoen med klassekameratene på Snapchat, og deretter med skoleledelsen.

SIKTET: Samantha Cox har innrømmet narkotikabesittelse, samt å ha misbrukt narkotiske stoffer på skoleområdet. Foto: Politiet
SIKTET: Samantha Cox har innrømmet narkotikabesittelse, samt å ha misbrukt narkotiske stoffer på skoleområdet. Foto: Politiet

Kort tid etter ble Cox, som har jobbet på skolen siden august 2016, pågrepet, lagt i håndjern og ført ut av skolen.

– Hun satt i hjørnet og gjemte seg med en stol og en bok, og det så ut som om hun delte stoffet i baner, sier Rogers til lokalkanalen WGN9.

Og:

– Jeg måtte faktisk se videoen igjen og igjen, før jeg innså at engelsklæreren min satt der og tok kokain!

Cox er nå siktet for narkotikabesittelse, og ifølge politiet var stoffet hun satt med i klasserommet en blanding av kokain og heroin.

I avhør har Cox fortalt at hun kjøpte kokain for 160 dollar, altså 1300 kroner, før hun dro på jobb onsdag morgen.

«Frøken Cox fortalte at hun vanligvis kjøper stoffet etter skoletid, men hun følte seg dårlig og måtte få seg noe før jobb», kan man lese i politiets rapport.

Man kan også lese at en politihund fant sammenrullet aluminiumfolie og et papirstykke rullet sammen til et sugerør i Cox' bil som stod parkert like ved skolen.

Roser elevene

Etter hendelsen har ledelsen ved Lake Central High School sendt ut en melding til elevenes foreldre, hvor de informerer om at en «hendelse» med en lærer har resultert i en «hurtig og kontant handling».

Skolens rektor Larry Veracco sier følgende til lokalavisa The Times of Northwest Indiana:

– Hun var populær blant studentene. Dette er en trist situasjon. Vi er glade for at vi fikk henne fjernet fra klasserommet fort, etter at vi ble tipset av en elev. Vi er også bekymret for henne også. Hun virket som en svært god lærer.

I en pressemelding publisert på Facebook, roser politiet Rogers og medelevene for å ha gått til ledelsen med opptaket.