Angriperne sløste og Conte ble sendt på tribunen - forsvarskjempen reddet Chelsea

Antonio Rüdiger ble den store helten da Chelsea vant igjen.

Se høydepunktene øverst!

Chelsea-Swansea 1-0

Regjerende Premier League-mester Chelsea er i ferd med å få opp igjen dampen, og onsdag var det Swansea som fikk unngjelde på Stamford Bridge.

I en sjansebonanza av en annen verden var det til slutt midtstopperkjempen Antonio Rüdiger som fikk hull på byllen for de blå, og tyskeren ble matchvinner med sin 1-0-scoring.

Et annet merkbart poeng ved oppgjøret var at Chelsea-sjef Antonio Conte ble sendt på tribunen i 1. omgang, men fra tribuneplass fikk allikevel italieneren se sitt lag sikre triumf.

Enorm Chelsea-dominans
Det var Chelsea som tok tak i ballen og styrte spillet fra start, og både Willian, Pedro, Alvaro Morata og Marcos Alonso var frempå med småfarligheter i første halvdel av 1. omgang.

– De har allerede hatt fem avslutninger mål. Fem avslutninger på mål på en halv omgang er veldig sjeldent. Hvis vi ganger opp det, blir det 20 på en kamp, sa Erik Thorstvedt i TV 2s FotballXtra England-studio underveis i oppgjøret.

Da drøyt 25 minutter var spilt ropte Chelsea på straffespark da Marcos Alonso gikk i bakken i duell med Renato Sanches, men verken kampleder Neil Swarbrick eller Erik Thorstvedt mente det var straffespark.

– Renato Sanches får en touch på ballen. Jeg synes den er grei, konkluderte TV 2s ekspert.

Conte sendt på tribunen like før pause
Antonio Contes lag fortsatte å kjøre over gjestene fra Wales, men scoringen uteble også etter Alvaro Moratas kreative variant etter rundt halvtimen. Spanjolen avsluttet elegant på hel volley, men Lukasz Fabianski fikk avverget nok en gang.

Snaut fem minutter før pause oppstod det en spesiell situasjon da de blå ble nektet et hjørnespark de skulle hatt. Antonio Conte reagerte som han som ofte gjør, med hele seg og enorm temperatur, men det uvanlige var at kampleder Swarbrick gikk til det skrittet å vise italieneren på tribunen.

– Han er aktiv på sidelinjen og han har temperament, men det er første gang han er blitt sendt på tribunen såvidt jeg kan huske, kommenterte Thorstvedt underveis i studiosendingen.

– Det må vær emer enn den situasjonen de rsom får det til å koke over for ham. Det er 11-0 i avslutninger, sa Petter Myhre.

Kampens engelske kommentatorer kunne i 2. omgang opplyse om at grunnen til italienerens bortvisning var at han hadde klaget på at Swansea sløste med tiden.

Sjansene fortsatte å komme - så satt scoringen
Chelsea-kanonaden- og dominansen fortsatte uansett med uforminsket styrke til tross for at de manglet sin italienske inspirator langs gresset, og nestemann ut i sjanseprotokollen var Pedro drøyt fem minutter etter hvilen.

Spanjolens avslutning fra kloss hold ville dog kun gitt uttelling i amerikansk fotball, da den havnet godt oppe på tribunen bak gjestemålet til Swansea og Lukasz Fabianski.

Heldigvis for de blå, hadde de andre spillere enn angriperne som luktet mål denne kvelden. For da N'Golo Kantés langskuddforsøk ti minutter ut i omgangen gikk via en gjesteforsvarer, var Antonio Rüdiger kvikkest til å reagere og fikk stanget inn 1-0 bak en sjanseløs Fabianski.

– Det var et mål vi hadde ventet lenge på. Jeg vet ikke hvor rolig Conte satt på tribunen, men det var velfortjent at Chelsea tok ledelsen, sa Erik Thorstvedt da scoringen var et faktum.

Nye store sjanser til vertene
Selv om scoringen var et faktum, var det ikke slutt på sjansesløsing, og snaut 20 minutter ut i omgangen misset Morata da han også skjøt altfor høyt alene med Fabianski. Spanjolen ønsket dog straffespark, da han mente Alfie Mawsons kontakt i ryggen på ham var nok.

– Det er vanskelig å se at det er noe klokkeklart straffespark. Det er kontakt, en liten dytt, men det er ikke veldig mye, sa Thorstvedt.

Marcos Alonso prøvde seg deretter igjen fra sin venstreside, men igjen slapp Swansea med skrekken og de klamret seg til en avstand på ett mål bak da kvarteret gjenstod, før Morata misset igjen da han ble servert av Cesc Fábregas fem minutter senere.

– Dette Swansea-laget tror jeg rykker ned. Det er rett og slett ikke godt nok, sa Erik Thorstvedt.

For Chelsea fortsetter imidlertid oppturen, og 1-0-seieren betyr tre nye poeng for Conte og hans lag. Dermed beholder de blå avstanden til sine rivaler i toppen, i en midtukerunde der seks av sju topplag tok tre poeng. Kun Tottenham, som tapte 1-2 mot Leicester tirsdag, tapte terreng til de andre lagene i det ypperste tetsjiktet denne midtuken.