Utrolige Sterling sørget for City-seier fem minutter på overtid

– Det er så dramatisk at det nesten ikke er til å tro. De er uslåelige, sa TV 2s programleder etter ufattelig dramatiske overtidsminutter.
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se høydepunktene i vinduet øverst!

Manchester City-Southampton 2-1

Manchester City stod med elleve strake ligatriumfer før oppgjøret mot Southampton onsdag, og den enorme rekken er nå forlenget til tolv.

Raheem Sterling ble nemlig matchvinner med en vakker scoring fem minutter på overtid, i et oppgjør det så ut til at de skulle rote bort poeng i helt til siste slutt.

– Det er så dramatisk at det er nesten ikke til å tro. De er uslåelige. De nekter å tape fotballkamper, sa programleder Jan-Henrik Børslid i TV 2s Premier League-studio.

Gjestenes Virgil van Dijk satte ballen i eget nett like etter hvilen, men kvarteret før slutt utlignet dog gjestens Oriol Romeu. Den tidligere Chelsea-spillerens scoring så ut til å være nok til å hindre City-seier på Etihad onsdag kveld, men så fant Sterling fram magi fra øverste hylle da det gjaldt som mest.

Guardiola: – De forsvarte seg med alt de hadde

– Før var han halvt Supermann og halvt Snublefot. Nå er han bare Supermann, sa Erik Thorstvedt i TV 2-studio.

Dermed har City gjenerobret sin åtte poengs ledelse til erkerival Manchester United, og cruiser videre på toppen av Premier League-tabellen. Det førte til enorme gledesscener etter kamp.

– Når du opplever slike situasjoner må du nyte dem. Du må nyte dem. Vi vil vinne ligaen, som alle lag vil, men du må nyte slike øyeblikk, sa Guardiola etter kamp.

Store sjanser for begge lag før hvilen
Selv om scoringene kom etter hvilen, var det også store sjanser til begge lag før pause. Wesley Hoedt stanget ballen i tverrliggeren etter et hjørnespark etter snaue kvarteret med det som var starten på en hendelsesrik omgang i nord-vest. Nicolas Otamendi headet over på motsatt side rundt fem minutter senere, uten tellende resultat.

Ilkay Gündogan tvang deretter fram det beste i en fotparade fra Fraser Forster, mens Southampton var nære ved igjen på et hjørnespark etter en drøy halvtime. Virgil van Dijk steg til værs og fant forsvarskollega Maya Yoshida, men japanerens forsøk fra kloss hold gikk godt over City-målet.

– Southampton ypper seg. De ligger kompakt, satser på kontringer og satser på dødballer. Det er den eneste oppskriften når man møter City, sa Petter Myhre i TV 2s FotballXtra England-studio like før lagene gikk til pause på 0-0.

Van Dijk-selvmålet var vanskelig å unngå
Scoring skulle det dog bli, og to minutter ut i 2. omgang satt den for de lyseblå. Nicolas Otamendi løp seg fri på første stolpe, og et perfekt innoverskrudd frispark fra Kevin De Bruyne viste seg umulig å stoppe for gjestene. Virgil van Dijk kastet fram en legg, men klarte kun å forlenge legget i egen mål.

– De Bruyne feier den inn på første stolpe, og så er det Otamendi som sniker seg fram. Det er meget bra gjort av begge to, sa Myhre.

De Bruyne fortsatte å servere fra frisparkposisjon utover i omgangen også, og da drøye halvtimen var spilt foret han Sergio Agüero, som headet over.

Romeu utlignet for gjestene
Det samme utfallet ble det da Virgil van Dijk fikk sjansen i tilsvarende situasjon på motsatt side, men heldigvis for nederlenderen hadde han medspillere som var mer sikre da de fikk sjansen.

Da Sofiane Boufal dro av Fabian Delph på elegang vis og fant Oriol Romeu, var nemlig spanjolen kald nok til å sette 1-1 i nettet på Etihad Stadium. Guardiola fikk sin debut som seniorspiller for Barcelona i 2010. Manager den gangen? Pep Guardiola.

– Det er en skrell hvis ikke City greier dette her, uttalte Erik Thorstvedt i TV 2-studio i sluttminuttene.

– Det er strålende for Southampton, men det er også strålende for spenningen i Premier League, sa Petter Myhre i TV 2s, men begge kommentarene falt før Sterling fikk siste ordet.

Sterling trodde han avgjorde - så avgjorde han
Nesten fire minutter på overtid trodde Raheem Sterling først at han hadde satt inn seiersmålet, men «scoringen» ble annullert fordi hans lagkamerat Fernandinho hadde forhindret Fraser Forster i Southampton-buret i den opprinnelige duellen.

Fem minutter på overtid kom dog scoringen, da Sterling skrudde inn 2-1 på fantastisk vis.

– Det betyr mye. De hadde ti mann i boksen. 4-5-1 inne i boksen. Det er komplisert. Når et lag bare forsvarer seg, så er fotball vanskelig. Alle komplimenter til dem, men når de faktisk har elleve mann ti-femten meter inne i boksen er det komplisert, sa Guardiola.

Lik TV 2 Sporten på Facebook