FANSENS HELT: Ole Martin Rindarøy og de andre Sogndal-spillerne tar imot hyllesten etter scoring mot Ranheim,
FANSENS HELT: Ole Martin Rindarøy og de andre Sogndal-spillerne tar imot hyllesten etter scoring mot Ranheim, Foto: Blom, Christian/NTB

Sogndal tok første stikk i kvaliken til Eliteserien

Ole Martin Rindarøy ble den store helten med saftig avslutning på Fosshaugene Campus.

Saken oppdateres!

Sogndal-Ranheim 1-0

Den første av de to duellene som skal avgjøre hvilket lag av de to gjenstående i kvaliken som får spille Eliteserie-fotball neste sesong ble spilt i Sogndal onsdag.

Der vant hjemmelaget 1-0 over OBOS-liga-firer Ranheim, og har dermed sikret seg første stikk i oppgjøret som spilles best av to kamper.

– Sogndal var klare favoritter før dette oppgjøret, og nå har de veldig gode kort på hånden med tanke på å få spille i Eliteserien i 2018 også. I kveld så de nervøse ut i 1.omgang, men Bakke fikk fyrt de opp litt i pausen og de siste 45 minuttene er av høyere kvalitet fra hjemmelaget, sier TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen.

Rindarøy ble helten
Sju minutter ut i 2. omgang kom scoringen som satte fyr på saftbygden. Martin Ramsland avanserte innover i feltet og foret Ole Martin Rindarøy. Han ladet kanonen og plasserte på sikkert vis 1-0 i nettet bak gjestenes keeper.

– Målet de scorer viser at de har et par spillere i laget sitt som har kvaliteter ikke Ranheim normalt sett har. Ramsland gjør et fantastisk forarbeid, og så er det en meget god avslutning fra Rindarøys presise venstrebein, sier Mathisen.

Både Rindarøy og Ramsland har en fortid i Mathisens Start, og Rindarøy har vært på lån til Sogndal fra Molde hele denne sesongen. Tidligere har han også vært utlånt til Start og Lillestrøm.

– Vi vet at Ranheim er gode å hjemmebane, men vi holdt nullen i dag og det er vi veldig fornøyd med. Vi får bare ta kampen på lørdag som den kommer. Jeg har scoret tre mål på seks kamper nå, så jeg trives i den posisjonen der, sa vingback Rindarøy selv til Eurosport etter kampslutt.

Før hvilen var det Ranheim som var det styrende laget på Fosshaugane Campus, og Mathias Dyngeland måtte i aksjon ved et par anledinger, både da Andreas Weigner Rye headet fra kloss hold og da Aleksander Foosnæs forsøkte langskuddfoten.

Sogndal ville ha straffe - stor Ranheim-sjanse
Allikevel var det altså vertene som scoret først, og utover i 2. omgang ble de muligens snytt for muligheten til å legge på til to. Halvveis i omgangen ville Martin Ramsland ha staffespark da han gikk i bakken i feltet, og Eurosports kommentatorpar Petter Bø Tosterud og Roger Risholt var klare på at Sogndal kunne føle seg snytt.

Snaut 20 minutter før slutt var gjestenes Daniel Kvande nære, da han fikk avsluttet på hel volley inne i feltet etter en dødballsituasjon. Forsvarskollega Christian Rismark headet tilbake i feltet, og Kvande stod relativt umarkert. Dessverre for trønderne gikk ballen like utenfor stolpen til Sogndal-keeper Dyngeland.

Flere scoringer ble det dog ikke, og dermed har vestlendingene sikret seg første stikk i duellen om den siste plassen i neste sesongs Eliteserie.

Mathisen: – Returkampen blir meget interessant
Hjemmelaget endte som nummer 14. i Eliteserien, mens Ranheim tilkjempet seg retten til å spille kvalik etter triumfer mot både Sandnes Ulf og Mjøndalen på nivå to. Den neste kampen spilles i Trondheim lørdag.

– Returkampen blir meget interessant. Ranheim har alt å vinne og kan bare pøse på, og nå vet de jo at de må score for å blåse liv i dette her. På hjemmebane kommer de til å få enorm støtte, men det vil også bli et kampbilde som vil passe Sogndal veldig godt. De vet jo da at Ranheim blir mer og mer desperate for hvert minutt som går, og da kan Koomson, Ramsland og resten av Sogndal-angrepet ligge å vente på de kontringsmulighetene som kommer, sier Mathisen.