2,9 SEKUNDER: Så mye skilte Synnøve Solemdal fra det øverste trappetrinnet på pallen.
2,9 SEKUNDER: Så mye skilte Synnøve Solemdal fra det øverste trappetrinnet på pallen. Foto: Pontus Lundahl/tt

Solemdal kjempet om seieren i sekundstrid

Synnøve Solemdal (28) skjøt feilfritt, men måtte se seieren glippe med snaut tre sekunder.

I sesongens første individuelle renn i verdenscupen i Östersund gikk Synnøve Solemdal inn til andreplass etter å ha plaffet ned alle 20 blinkene på 15-kilometeren. Det var bare 2,9 sekunder opp til vinneren Nadezjda Skardino.

– Jeg vet ikke hva jeg skal si. Det kom litt brått på. Jeg fikk til et bra renn og fikk gjort mitt, sier Solemdal til TV 2.

– Det har ikke vært flust av medgang i det siste, så å få til dette har ikke helt gått opp for meg. Jeg var superhappy med 20 treff på Sjusjøen og så gjør jeg det igjen, så nå er jeg en skytemaskin, fortsetter hun.

Solemdal tok inn sekunder på den hviterussiske kvinnen mot slutten, men opphentingen startet for sent. Likevel var den norske 28-åringen tydelig fornøyd med innsatsen og jublet etter målgang sammen med sine norske lagvenninner.

Tredjeplassen gikk til Julija Dzjyma. Også ukraineren skjøt feilfritt.

Marte Olsbu ble nest beste norske skiskytter med en tiendeplass etter to bom på standplass.

– Det var godkjent. 18 treff er greit. Det holder aldri helt til toppen, men følte det gikk greit fysisk og det er godt å være i gang, sier hun til TV 2.

Tiril Eckhoff kom på 22. plass etter tre bom. Tross tre tilleggsminutter var hun bare 2.24,1 minutter bak Skardino.

– Jeg jobbet alt jeg kunne for å få ned blinkene. Det gikk ikke så fort, men jeg prøvde veldig. Jeg var litt defensiv på liggende, sier Eckhoff til NRK.

Ingrid Landmark Tandrevold kom inn på 31. plass etter totalt to bom. To tilleggsminutter ble det også på Kaia Wøien Nicolaisen, som ble nummer 47.