Paradise-Sofie (22) skrev åpent at hun ikke trenger sex hver dag – da tok kommentarfeltet fyr

Paradise Hotel-deltakeren Sofie Nilsen (22) trodde hun var unormal, men kommentarfeltet tilsier det motsatte.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Da Paradise Hotel-deltakeren Sofie Nilsen (22) skrev åpent på bloggen om at hun fint kan leve uten å ha sex hver dag, eksploderte kommentarfeltet.

Selv følte Nilsen at det var et problem som sikkert ikke mange andre kunne kjenne seg igjen i.

Det viste seg å være helt feil.

– Snakker om sex hele tiden

Til God morgen Norge forteller 22-åringen at hun kviet seg for å publisere blogginnlegget, men at hun til slutt bestemte seg for å dele det hun så på som et unormalt problem med leserne sine.

– De single snakker ofte om at de savner å ha sex, og de som er i forhold sier de kan ha sex hele tiden. Det virker som om det er noe som skjer hver dag og flere ganger om dagen hos veldig mange. Og der er ikke jeg, forteller Nilsen.

– Jeg har behov for sex som alle andre, men det er bare ikke hver eneste dag, flere ganger om dagen. Ikke flere ganger i uken en gang, sier hun.

Kjæresten fikk gjennomgå

Etter at hun delte innlegget turt ikke Nilsen å lese kommentarfeltet, i frykt for å bli overøst med negative tilbakemeldinger. Hun fikk derfor sjokk da hun tok en titt på det leserne hadde svart.

– Det var mange som takket meg for at jeg tok opp dette. Og at de også har følt seg unormale og alene om «problemet».

Men kommentarfeltet var ikke kun fylt opp av lovord og hyllester. Nilsens kjæreste, Morten Botten, fikk gjennomgå. Mange mente det var synd på Botten som ikke klarte å «tenne» kjæresten sin.

– Kommentarfeltet kokte over. Flere mente at hun dreit meg ut for at jeg ikke hadde en kjæreste som var tiltrukket av meg.

– Men for min del synes jeg det var helt normalt. Vi har et veldig avslappet forhold der vi snakker åpent og ærlig, så jeg så ikke på dette som et problem i det hele tatt. Og jeg synes det er rart at det blir sett på som et problem, sier han.

Helt normalt

Sexolog Bianca Schmidt synes det er trist at det normale av mange unge blir sett på og oppfattet som unormalt.

– Det er normalt å ikke ville ha sex hele tiden. Det er sånn vi er, forteller hun.

– Så mye pornografi og så mye sexy bilder over alt, så lages det en illusjon om at seksualitet er det ypperste, viktigste og eneste som vi skal ha hele tiden. Et helt totalt feil bilde, sier sexologen, og hyller Nilsen for å ha belyst et tema som mange tror er unormalt.

Ifølge Schmidt er ulik grad av sexlyst mellom par blant de mest vanlige problemene hun møter i sin jobb.

– Det er sårt, ofte. Seksualitet er så nær oss, så hvis jeg føler en annen avviser meg setter det raskt i gang masse såre følelser.

Hun sier det er mye kompliserte følelser rundt dette med seksualitet.

– En annen myte er at mannen alltid er klar, mens kvinnen holder igjen. Det er mange menn som sliter med sin sexlyst, sier Schmidt, og legger til:

– Mannen har litt mer lyst, ofte, fordi han er støttet av testosteron.

Hun mener derfor at et lignende blogginnlegg fra Morten hadde vært enda mer banebrytende, og hadde brutt et enda sterkere tabu.

– Det ville laget mer oppstyr. Du ville nok fått mindre støtte, sier sexologen.