SKAL GJENSKAPE ET AV TIDENES NORSKE IDRETTSØYEBLIKK: Tore André Flo og de norske spillerne fra 1998-VM skal prøve å slå Brasil igjen når lagene møtes for 20-årsjubileum for kampen som står med gullskrift i norsk idrettshistorie.
SKAL GJENSKAPE ET AV TIDENES NORSKE IDRETTSØYEBLIKK: Tore André Flo og de norske spillerne fra 1998-VM skal prøve å slå Brasil igjen når lagene møtes for 20-årsjubileum for kampen som står med gullskrift i norsk idrettshistorie. Foto: Jean-paul Pelissier, Reuters

Arrangerer omkamp av "Mirakelet i Marseille» i Oslo

Ronaldo og de andre superstjernene kommer til Oslo 20 år etter kampen i VM der Norge slo Brasil 2-1.

Se listen over spillerne som kommer nederst på siden!

Aftenposten opplyser onsdag at de arrangerer omkamp av Norge-Brasil 20 år etter den legendariske VM-kampen i Frankrike.

Til Oslo kommer Ronaldo og flere av de brasilianske stjernene som var del av laget under VM i 1998.

– Jeg kommer til Ullevaal i juni for å gjenopprette Brasils ære. Jeg skjønner ikke at dere fortsatt snakker om den kampen, det var bare flaks, sier Ronaldo til Aftenposten.

Kampen arrangeres 9. juni neste sommer og går av stabelen på Ullevaal. Billettsalget starter allerede torsdag kl. 09.

– Alle husker hvor de var da Norge slo Brasil for 20 år siden. Norge er fortsatt det eneste laget i verden som aldri er blitt slått av Brasil, og nå vil de brasilianske storhetene gjerne endre på den statistikken. Vi gleder oss til å gjenskape folkefesten og magien fra 1998, sier Veslemøy Østrem, eventansvarlig i Aftenposten.

VM-kampen i Marseille, Frankrike i 23. juni 1998 vil for alltid stå i norsk idrettshistorie som ett av de virkelig store øyeblikkene. Det norske landslaget slo de brasilianske superstjernene 2-1 på Stade Vélodrome etter scoring av Tore André Flo og det legendariske straffemålet til Kjetil Rekdal, som sendte Norge til åttedelsfinale mot Italia.

Nå får Brasil muligheten til å ta revansje på Ullevaal mot Rekdal og Co.

Disse spillerne er klare fra Brasils VM-lag:
Ronaldo, Bebeto, Roberto Carlos, Emerson, Gonçalves, Edmundo, Cesar Sampaio. Flere navn vil offentliggjøres fortløpende.

Disse spillerne er klare fra Norges VM-lag:
Kjetil Rekdal, Frode Grodås, Tore André Flo, Håvard Flo, Vidar Riseth, Roar Strand, Jan Ivar «Mini» Jakobsen, Stig Inge Bjørnebye, Henning Berg, Erik «Myggen» Mykland, Gunnar Halle, Egil Østenstad, Dan Eggen. Flere navn vil offentliggjøres fortløpende.

Trener: Egil «Drillo» Olsen
Kommentatorer: Arne Scheie og Lars Tjærnås