Slik går det når han skal sende SMS bak rattet

Det gjør du kanskje ikke etter å ha sett denne videoen:

Det har etter hvert blitt strenge regler for bruk av mobiltelefon i bil. Du har kun lov til å starte eller avslutte samtaler, via en handsfree-løsning. Å lese eller skrive SMS-er er ikke tillatt.

Likevel syndes det mye mot dette. Mange holder telefonen inntil øret og prater, de tar imot og skriver SMS-er, og etter at smarttelefonene kom for fullt, er det også endel som surfer på nettet mens de kjører bil.

Politiet har flere ganger slått alarm om dette, og pekt på at ulovlig mobilbruk er årsaken til mange uhell og ulykker i trafikken.

Lese og svare

29 personer døde som følge av mobilbruk i bil i Norge mellom 2005 og 2013, ifølge Statens Vegvesen. Det er nok bare toppen av isfjellet.

For å sette fokus på hvor farlig mobilbruk i biler er, har Continental latt musiker Daniel Kvammen få prøve seg på Vålerbanen, sammen med racerfører Atle Gulbrandsen.

Turen ble filmet. Daniel fikk beskjed om å lese og svare på en tekstmelding mens han kjørte.

Kom kjørende med to mobiler – på jakt etter Pokemons!

– Satte støkken i meg

– Det gikk i ball, rett og slett. Det var voldsomt, og jeg ble ganske sjokkert. Det satte støkken i meg, sier han.

Continental jobber for øvrig etter en verdensomspennende visjon de kaller Vision Zero, målet er null skadde, null drepte og null ulykker i trafikken. Continental mener dette er mulig ved hjelp av gode dekk, gode assistansesystemer og gode holdninger.

Les også: Tok bilder av politiet med mobilen – mens han kjørte bil

Se selv hvordan det går i øverst i denne saken:

Se video under : Appen skal lære deg å kjøre fort