Billig-SUV-en Dacia Duster kommer snart i ny utgave. Det betyr gode kjøp på utgående utgave.
Billig-SUV-en Dacia Duster kommer snart i ny utgave. Det betyr gode kjøp på utgående utgave.

Hvis du vil ha denne, må du skynde deg!

Lavpris-SUVen takker snart for seg.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den har vært en braksuksess ute i Europa. Langt større enn hva de fleste trodde. Mer enn 1,1 millioner biler har blitt solgt. Så langt.

Også her i Norge er den blitt levert i noen hundre eksemplarer hvert år siden den kom første gang i 2011. Selv om ordet braksuksess nok ikke er riktig med tanke på salget her hjemme, så har bilen sin egen lille tilhengerskare her på berget også.

Det er Dacia, Renaults billigmerke, og kompakt SUV-en Duster vi snakker om.

Skal du ha, må du være rask

Nye biler blir stadig mer avanserte. De får mer utstyr, blir mer påkostede, større og mer eksklusive for hver eneste generasjon.

Hele bilbransjen er med på dette kappløpet. Nesten. Men ikke Dacia.

Dacia bygger på filosofien "Det du trenger, men heller ikke så mye mer". De er enkle og funksjonelle, uten å være simple og kjipe. Det holder prisen nede. Det betyr i praksis ny bil til bruktbil-pris.

Det er noe befriende annerledes med en bilprodusent som bestemmer seg for å gå mot strømmen og gjøre ting på sin egen måte.

Men om du går med planer om å skaffe deg første generasjon Duster, må du raska på. Det finnes kun et fåtall biler igjen av denne i Norge nå. Modellen blir snart erstattet.

Les også: Vår test av Dacia Duster her:

Dacia Duster er en enkel, men funksjonell bil. Slik ser dagens modell ut innvendig.
Dacia Duster er en enkel, men funksjonell bil. Slik ser dagens modell ut innvendig.

Har noen få biler igjen

Prisene starter på 190.000 kroner for Duster med forhjulstrekk, mens modellen som trekker på alle fire koster rett over 250.000 kroner.

Det finnes også noen få biler av utgående modeller igjen hos de norske forhandlerne.

– 2017 ble et lite mellom-år for Dacia i Norge. Vi vet at mange venter på den nye modellen, så vi var litt forsiktige med å ta inn biler til lager. Det gjør at vi i år selger noen færre biler enn toppåret vårt som var i fjor.

– Men det skal vi ta igjen, og det med renter, i 2018! Det sier Roger Andersen som er PR og markedssjef for Renault og Dacia i Norge.

– Vi har rundt ti eksemplerar av utgående Duster stående rundt hos forhandlere for øyeblikket. Ettersom det er såpass få biler har vi valgt å ikke lage noen egen kampanje på disse, men vi kan love gode tilbud på akkurat de bilene, avslutter Andersen.

Ny Duster rett over nyttår

Helt til venstre Dacia Duster-modellen som kom i 2010, i midten dagens modell og helt til høyre den nye som kommer i 2018.
Helt til venstre Dacia Duster-modellen som kom i 2010, i midten dagens modell og helt til høyre den nye som kommer i 2018.

Se hva eierne mener om sin Dacia Duster her:

Rett over nyttår kommer en helt ny utgave av Dacia Duster.

Salget av den helt nye modellen åpner i januar og de første bilene kommer i slutten av måneden. Den nye modellen er tro mot konseptet. Dette skal fortsatt være mye og ujålete bil til en billig penge.

Så gjenstår det å se om nordmenn lar seg fenge av annerledesbilen fra Romania.

Les også: Vi allerede kjørt den nye Dacia Duster - her er førsteinntrykket

Video: Slik blir Dacias nye kompakt SUV