Nord-Koreas leder Kim Jong-un overvar oppskytingen av en ballistisk rakett av typen Hwasong-15 på et ikke navngitt sted tidligere i år.
Nord-Koreas leder Kim Jong-un overvar oppskytingen av en ballistisk rakett av typen Hwasong-15 på et ikke navngitt sted tidligere i år. Foto: NTB scanpix

CNN: Nord-Korea truer med å teste kjernefysiske våpen i atmosfæren

Kina er «dypt bekymret» over Nord-Koreas rakettoppskyting.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En ikke navngitt nordkoreansk tjenestemann sier til CNN at det inntil videre ikke kommer til å bli noen diplomatiske forhandlinger.

Ifølge tjenestemannen akter Nord-Korea å bevise sine atomvåpenkapasiteter med å utføre en kjernefysisk prøvesprengning i atmosfæren.

Regimet i Pyongyang har pådratt seg omverdenens vrede ved å utvikle atomvåpen og langtrekkende missiler.

Missilet ble skutt opp fra Sain-ni i Nord-Korea klokken 19.17 tirsdag kveld norsk tid, onsdag morgen lokal tid.

Det tilbakela om lag tusen kilometer i luften før det falt ned innenfor Japans økonomiske sone i Japanhavet, 50 minutter senere.

Kina er dypt bekymret

Kina gir uttrykk for dyp bekymring etter Nord-Koreas siste rakettest og ber partene finne en fredelig løsning på krisen.

Det kinesiske utenriksdepartementets talsmann Geng Shuang mener den beste løsningen er at Nord-Korea stanser sine våpentester, mot at USA legger sine militærøvelser i regionen på is.

Kina håper alle parter i konflikten vil forsøke å finne en fredelig løsning, understreker Geng.

Nord-Koreas siste rakettest vekker bekymring.
Nord-Koreas siste rakettest vekker bekymring. Foto: Kim Hong-ji/NTB scanpix

Myndighetene i USA har lenge gjort det klart at de ikke vil godta at Nord-Korea får fungerende atomvåpen som kan nå USA. Nordkoreanerne insisterer på at de må ha slike våpen for å skremme USA fra å angripe dem.

Etter at Donald Trump ble amerikansk president, har de to landene kommet med en lang rekke trusler mot hverandre. Han skal ha blitt holdt løpende oppdatert mens missilet var i luften.

– Vi skal ta oss av det, sa Trump etter oppskytningen, uten å utdype hvordan dette skal gjøres.

(NTB/TV 2)