SKAPTE FRYKT: Nabolaget Seminole Heights ble rystet av fire drap i oktober og november og store politistyrker patruljerte en lengre periode gatene for å passe på innbyggerne. Foto: Octavia Jones/Tampa Bay Times via AP)
SKAPTE FRYKT: Nabolaget Seminole Heights ble rystet av fire drap i oktober og november og store politistyrker patruljerte en lengre periode gatene for å passe på innbyggerne. Foto: Octavia Jones/Tampa Bay Times via AP)

USA: Seriemorder i Florida trolig tatt

Politiet i Tampa vil sikte en 24 år gammel mann for drapene på fire personer den siste tiden.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det melder amerikanske medier onsdag morgen norsk tid.

Ifølge New York Times er mannen mistenkt for å stå bak drapene i bydelen Seminole Heights, som også TV 2 har omtalt tidligere.

– Vi har mottatt over 5000 tips i saken. Jeg er glad for å kunne si at vi i kveld vil gjøre en pågripelse i forbindelse med drapene i Seminole Heights. Våre etterforskere jobber med papirene, og vi vil sikte Howell Emanuel Donaldson III for fire tilfeller av overlagt drap, sa politisjef Brian Dugan på en pressekonferanse.

Tipset om kollega

Gjennombruddet kom tirsdag ettermiddag, da en av kollegene til den nå mistenkte mannen kontaktet politiet.

Kollegaen fortalte at Donaldson, som jobber på McDonalds, hadde et våpen, og da politiet avhørte 24-åringen koblet de han gjennom hans forlaring til drapene.

– En av kollegene tok kontakt med en politibetjent i området og fortalte at Donaldson hadde et våpen på McDonaldson. Etter timer med etterforskning er vi nå klare til å ta ut en siktelse, sa Dugan.

Politisjefen takker både innbyggerne i Tampa og sine egne politifolk, som har stått på døgnet rundt i 51 dager for å få en løsning på saken.

– Innbyggerne har blitt terrorisert i 51 dager, og det viktige nå er at folk endelig kan sove i trygghet, sa Dugan.

– Det gode har seiret

Borgermesteren, som også deltok på pressekonferansen, uttrykte også lettelse over at drapssakene nå ser ut til å få en løsning.

– I kveld er begynnelsen på at retterferdigheten vil seire, sier borgermester Bob Buckhorn i Tampa.

– For 51 dager siden var det en kamp mellom det gode og den onde. Vel, i dag har det gode seiret, sa borgermesteren på pressekonferansen.

Drapsrekken 24-åringen er mistenkt for startet 9. oktober, da Benjamin Mitchell (22) ble skutt og drept.

To dager senere ble 32 år gamle Monica Hoffa skutt. 19. oktober ble 20 år gamle Anthony Naiboa drept, for 60-åringen Ronald Felton ble skutt og drept 14. november.

Alle de fire drapene ble begått innenfor en begrenset radius i bydelen Seminole Heights.

Politiet klarte etter hvert å finne overvåkningsbilder som gjorde at de konkluderte med at samme person trolig stod bak alle drapene.