Fantastiske Leicester-scoringer senket sjansesløsende Tottenham

Jamie Vardy og Riyad Mahrez leverte hver sin perle og forverret Spurs-formen.

TV 2 Sumo: Her får du tilgang

Se høydepunktene i vinduet øverst!

Leicester-Tottenham 2-1

Tottenham er i ferd med å sakke akterut i toppstriden i Premier League, og i borteoppgjøret mot Leicester tirsdag fikk Mauricio Pochettinos menn det nok en gang tøft.

I revenes egen lekestue hadde nemlig vertenes superduo fra 2015/16-sesongen, Jamie Vardy og Riyad Mahrez, hver sin lekkerbisken på lur før pause, som Spurs aldri klarte å stanse.

Pochettino: – Vi spilte en dårlig første omgang

– Det var et fint mål, men det var også Vardys mål. To vakre mål. Mot lag som Tottenham må det spesielle mål til, sa Mahrez etter kampslutt.

De to vakre scoringene var nok, for Spurs kom aldri nærmere enn en 1-2-redusering fra Harry Kane etter hvilen til tross for både enorme sjanser som ble misset og en situasjon som lignet veldig på straffespark på overtid.

Dermed spilte Mauricio Pochettinos mannskap for tredje gang på rad en Premier League-kamp uten å vinne, og for andre gang på få dager ble det nedtur mot et lag de - dersom de skal henge med i toppen - burde sikre et bedre resultat mot.

– Jeg vil tro at Mauricio Pochettino er forbanna, og at det blir en intern oppvask, sa Erik Thorstvedt i TV 2s Premier League-studio etter kamp.

Se hva Mauricio Pochettino selv sa på Tottenham-sidene i vår nye Premier League-portal her!

Les også: Kane reddet Spurs-poeng hjemme mot WBA

Delikat Vardy-scoring i åpningsminuttene
Vertene tok ledelsen allerede før 13 minutter var spilt. Et nydelig innlegg fra Marc Albrighton fant veien til Jamie Vardy, som på nydelig vis lobbet 1-0 i nettet på hel volley over Hugo Lloris.

– For en avslutning! For en scoring, utbrøt TV 2s programleder Jan-Henrik Børslid underveis i programmet Målshow på TV 2 Sport Premium 3.

– Han prøver å gjøre det. Det er så vakkert, sa Erik Thorstvedt i TV 2-studio.

Store Spurs-sjanser reddet av Schmeichel
Tre minutter senere burde Spurs utlignet, da Moussa Sissoko ble spilt alene gjennom av Harry Kane. Franskmannens forsøk ble dog parert av Kasper Schmeichel, som deretter fikk hjelp av sine forsvarere til å avklare på streken etter at ballen hadde gått i bue over burvokteren og mot mål.

Etter en drøy halvtime oppstod en ny enorm Spurs-mulighet. Christian Eriksen foret Dele Alli, men hans avslutning ble også reddet av Schmeichel. Returen falt, via en Leicester-spiller, til Kane, men toppscoreren så ut til å tro at han ville bli avvinket for offside og lot ballen i stedet gå forbi seg og like utenfor stolpen.

Nydelig Mahrez-scoring doblet ledelsen
Minuttet på overtid viste Leicester nok en gang avslutningsegenskaper fra absolutt øverste hylle. En ypperlig kontring ble avsluttet ved at Riyad Mahrez dro seg på sedvanlig vis inn fra sin høyrekant, og med en fantastisk avslutning skrudde Leicester-stjernen 2-0 i nettet med sin dødelige venstrefot.

– En klassescoring fra revene. Det er klassespill av Leicester, og ingenting er vakrere enn det Mahrez gjør selv, sa Børslid i TV 2s Målshow og i pausen da scoringene ble gjennomgått.

Gigantmiss av Eriksen
Scoringen på overtid av omgangen så ut til å langt på vei avgjøre oppgjøret, for etter hvilen var det et Spurs-lag med mye midnre målrettethet som steg ut på King Power-gresset. De store sjansene uteble, helt til Christian Eriksen kvareteret før slutt fikk en drømmesjanse etter nedfallsfrukt fra en duell der innbytter Fernando Llorente var involvert.

Men Eriksen, som i den siste tiden har briljert seg inn i hjertene til fotballfans over hele Europa via prestasjoner både i klubb- og landslagsdrakten, klarte ikke å stokke beina da det gjaldt som mest. Danskens avslutning var av det nærmest komisk dårlige slaget, og forsvant ut langt til side for Kasper Schmeichel i Leicester-buret.

Lamela kom inn for første gang på over et år - svarte med umiddelbar assist
13 minutter før så plutselig Spurs-fansen noe å juble for. Erik Lamela kom nemlig innpå i stedet for nettopp Eriksen. Sist argentineren spilte en obligatorisk fotballkamp var 22. oktober 2016.

Og 80 sekunder senere var Lamela sentral da Spurs satte inn reduseringen. Hans nydelige pasning gjennom Leicester-forsvaret fant Harry Kane, som dunket inn 1-2. Tolv minutter gjenstod, og Spurs hadde fått fornyet håp via et Kane-mål mot motstanderen han trives aller best mot. Målsniken har scoret elleve ganger på elleve oppgjør mot Leicester, hvilket er fire mål mer enn han har gjort mot noen andre motstandere i Spurs-drakten.

Enorm Llorente-sjanse kunne gitt utligning - så ropte de på straffe
Åtte minutter før slutt trodde nok de fleste at Spurs hadde satt inn utligningen, da Serge Auriers slo et vakkert innlegg fra høyre. Fernando Llorente rev seg nemlig løs fra sin oppasser, men spanjolens avslutning fra kloss hold gikk over Schmeichels Leicester-bur.

Spurs fikk heller ikke det som de ville da Danny Rose gikk i bakken i straffefeltet tre minutter på overtid. Alle med hvite drakter ropte på straffespark, men dommer Anthony Taylor lot seg aldri friste til å dømme straffespark.

– Jeg mener han blir felt, sa Petter Myhre etter kampslutt.

Da Dele Allis skudd like etterpå heller ikke fant veien til noen nettmasker, red revene fra Leicester Spurs-stormen av og vant 2-1 på eget gress.

Spurs taper terreng - Leicester klatrer
Leicester-seieren betyr at Tottenham har tatt ett poeng på sine siste tre og fire poeng på sine siste fem kamper i Premier League. Etter å ha startet sesongen som ligaens sterkeste bortelag, med fire strake triumfer, har de nå tapt sine siste tre på fremmed gress. De har også tapt fire kamper totalt i Premier League, hvilket er like mange som de tapte hele forrige sesong.

– Det er en veldig svak rekke til å være et topplag. Topplagene kan aldri gå på en slik rekke, sa Petter Myhre etter kampslutt.

Det er ikke en form som er verdig et lag som ønsker å henge med i det ypperste tetsjiktet, og de liljehvite befinner seg utenfor topp fire-plassene.

– De kan bare glemme Manchester City. De vinner aldri ligaen. Men det kunne vi nesten sagt også på forhånd. Jeg er usikker på hvor mange Tottenham-fans som tenkte det på forhånd, men hvis de skal havne utenfor topp fire, etter å ha slått Real Madrid og den greien der, så er det et slag i trynet, oppsummerte Erik Thorstvedt etter kampslutt.

For vertenes del ser det dog betraktelig lysere ut. De tre poengene leder ligamesteren fra to sesonger tilbake opp på øverste halvdel av tabellen, før resten av runden fullføres onsdag.

– Det var en viktig kamp, og vi må kjempe og holde oss samlet mot lag som Tottenham. Vi scoret to fine mål og etter det var vi solide. De scoret et mål som ga håp, men vi klarte å håndtere det og tok tre fortjente poeng, sa Mahrez etter kamp.

– Det var på tide vi begge scoret i samme kamp og selvfølgelig få seieren i tillegg. Ting går bra. Manageren jobber for at vi skal forbedre oss, og det samme gjør vi. Vi jobber hardt på treningsfeltet og ønsker å ta det ut i kamp, sa Vardy etter kamp.