Dobbel Young-magi da Manchester United vant målfest

Manchester United scoret fire ganger mot Watford på bortebane. I hvert fall to av scoringene kom fra uventet hold og på uvanlig vakkert vis.

Se høydepunktene i vinduet øverst!

Watford-Manchester United 2-4

Manchester United ser virkelig ut til å være tilbake på riktig spor i Premier League, og borte mot Watford tirsdag kom scoringene i det som til slutt ble en 4-2-seier fra uventet hold.

Ashley Young nettet nemlig to ganger fra sin venstrebackposisjon, og ved begge anledninger var det snakk om vakre varianter. 2-0-målet var et frispark av god gammel klasse.

Mourinho: – Young er bedre enn han noen gang har vært

– Det der hadde ikke David Beckham gjort bedre, uttalte TV 2s programleder Jan-Henrik Børslid.

I tillegg fant Anthony Martial veien til nettmeskene før hvilen, mens Jesse Lingard sikret seieren etter to Watford-reduseringer etter pause.

– Det skulle vært fem-seks null i 2. omgang. Det var til og med enklere å score i 2. omgang enn i første, men vi misset. Slik er fotball. En straffe ut av ingenting, og på 3-1 er det en annen kamp. På 3-2 er det i en gråsone, men det er høy kvalitet som gir 4-2, sa Mourinho etter kampslutt.

Dermed tok José Mourinhos lag sin tredje strake triumf i Premier League, og har igjen kortet ned avstanden til ligaleder City til fem poeng før sistnevnte spiller sin kamp i runden onsdag.

– De har kontakt. Manchester City har vært det klart beste laget i Premier League, men de henger med, sa Erik Thorstvedt i TV 2s Premier League-studio etter kampslutt.

TV 2 Sumo: Her får du tilgang

Vakkert førstetouch og flott skudd til 1-0
Watford var ledende i starten av omgangen, men det var altså Young som sendte gjestene foran med en lekker variant like før 20 minutter var spilt. Pasningen fra Jesse Lingard ble ivaretatt på lekkert vis med et nydelig førstetouch, før touch nummer to sang i nettet bak Heurelho Gomes i Watford-buret.

– Det er et vanvittig treff han får. Det er et prosjektil, sa TV 2-ekspert Petter Myhre i studio da scoringene ble gjennomgått i pausen.

– Det første touchet er briljant. Måten han limer den inn ved stolperoten er glimrende, kommenterte Kasper Wikestad umiddelbart da scoringene satt i nettet.

Det var også eks-Watford-spiller Young som var siste Manchester United-spiller på ballen da Brighton ble slått 1-0 i helgen, men den scoringen bestemte Premier League-panelet at skulle tilegnes Brighton-forsvarer Lewis Dunk og et selvmål. I ettertid skrev Young selv til Premier League og «ba» om scoringen. Det poengterte også TV 2s kommentator i sin beskrivelse av scoringen.

– Han ba Premier League pent. Nå ordner han biffen selv. Denne gikk rett inn, ropte Wikestad fra kommentatorplass på Vicarage Road.

«Frispark-Young» doblet på lekkert vis
Fem minutter senere smalt det igjen fra Young, denne gangen med frisparkfoten. Mannen som en gang i tiden var regnet for en dødballspesialist dro fram en gammel klassiker fra skuffen og skrudde på elegant vis 2-0 i nettet bak en sjanseløs Gomes.

– Herrefred for et frispark. Han scorer på alt nå! kommenterte Wikestad.

– Det er litt sideskru, litt overskru. Se den ballbanen, analyserte Myhre fra studioplass.

– Jeg kommer definitivt til å kreve begge disse to, spøkte Young selv etter kampslutt.

Tankene fløt tilbake til da Young briljerte og dunket inn to scoringer i 8-2-kampen mot Arsenal i 2011. Youngs fantastiske høyrefot så ut til å ha fått sin virkelige renessanse.

– Det der hadde ikke David Beckham gjort bedre, fulgte altså programleder Jan-Henrik Børslid opp.

Også Youngs manager skrøt av sin disippel etter kampslutt.

– Forrige sesong lærte jeg hva Ashley kan være. Han gir stabile prestasjoner. Denne sesongen spiller han oftere. Noen ganger som back, noen ganger som ving. Han har fart og rutine, og i dag også talent nok til å score to mål, sa Mourinho.

Martial satte den tredje - så leverte Gomes enorm redning
Det skulle ikke gå mange minuttene til før den tredje satt for de røde djevlene. Ubalansen i vertenes bakre rekker ble utnyttet til fulle da Romelu Lukaku fikk foret Anthony Martial, og franskmannen var iskald da han trillet 3-0 bak Gomes.

Minuttet før pause var det utrolig at det ikke stod 4-0 da, Jesse Lingard fikk skyte mot tilnærmet tomt mål fra kloss hold. En vanvittig Heurelho Gomes-hånd fikk dog hindret total ydmykelse allerede før halvtid for vertene på Vicarage Road.

Stor Lukaku-sjanse - så fikk Watford straffe
Den første halvtimen etter hvilen var det mindre å skrive hjem om, men at ikke Lukaku la på til fire drøye kvarteret før slutt var nærmest utrolig. Belgieren ble foret av Marcus Rashford, men brukte altfor lang tid før han fikk avsluttet, og til slutt endte det med en blokkering. Like etter forsøkte de røde djevlenes nummer ni på ny, men ved den anledningen gikk skuddet like til side for Gomes' lengste stolpe.

I stedet var det Watford som skulle score oppgjørets fjerde mål. Roberto Pereyra ble lagt i bakken av Marcos Rojo, og Anthony Taylor pekte på ellevemetersmerket.

– Jeg synes det er unødvendig av Rojo. Han tar hendene på ryggen, og jeg får helt mark av det. Og så er det villmannsgreier, oppsummerte Petter Myhre om straffesituasjonen etter kampslutt.

Troy Deeney, som scoret på straffe da Watford vant 3-1 i tilsvarende oppgjør forrige sesong, dunket inn 1-3-målet da kvarteret gjenstod og skapte fornyet spenning i oppgjøret.

Doucouré med fornyet Watford-håp - så slukket Lingard det
Seks minutter før slutt satt Watford-scoring nummer to i nettet, da Abdoulaye Doucouré fant en ledig plass i feltet og satte inn 2-3 med en lekker avslutning. Men i stedet for en enorm sluttspurt, måtte vertenes fans tåle de røde djevlenes fjerde scoring for kvelden i fleisen like etterpå.

Jesse Lingard avanserte nemlig på nærmest Maradona-vis gjennom de gule forsvarerne, og trillet inn 4-2 med seks minutter igjen på kampuret.

– Se hvor langt han løper. Det er langt inne på egen banehalvdel. Vi må skryte av Lingard her. Det er nydelig, sa Erik Thorstvedt etter kamp.

– Jeg så at det var rom foran meg, sa en ydmyk Lingard etter kamp.