King tror fremdeles han kan toppe forrige sesong

– Jeg hadde bare tre mål før jul i fjor, sier Bournemouth-spissen som har scoret to ganger denne Premier League-høsten.

Se Bournemouth-Southampton søndag 14.30 på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo!

TV 2 Sumo: Her får du tilgang

Joshua King og Bournemouth har hevet seg etter en tøff start på sin tredje sesong i Premier League, men nordmannen har kun scoret to ganger på sesongens første 14 ligakamper.

King med sesongens andre, men tap mot Burnley

Det ser med andre ord ut til at det blir trøblete å kopiere forrige sesongs 16 ligascoringer for nordmannen, men King selv ser ikke slik på saken.

– Målet er alltid å forbedre forrige sesong. Det kommer det til å være hvert eneste år. Det sa jeg også i starten av sesongen. Jeg tror jeg hadde tre mål før jul i fjor, og nå er det seks kamper igjen før vi er halvveis. Så det er fullt mulig. De to siste kampene har jeg følt meg mye bedre på banen, både «fitness-messig» og som spiller. Jeg føler at jeg begynner å komme i den formen der jeg avsluttet i fjor. Målet er fremdeles det samme. Det er ikke alltid man når målene sine, men jeg har det målet 100 prosent.

– Målet er 16 mål, minst?

– Ja. Det er målet, sier Bournemouth-spissen til TV 2.

Intervjuet ble foretatt forut for onsdagens kamp, der King og Bournemouth tapte 1-2 hjemme mot Burnley. Da scoret King sitt andre av sesongens to mål til nå, og følger dermed opp sine egne ord fra mandagens intervju. Foreløpig.

Se intervjuet i vinduet øverst!

– Morsomt å vise folk fingeren når man klarer noe ingen har trodd
Nordmannen gikk høyt ut også tidlig i forrige sesong, og sa at han skulle score 15 Premier League-mål for sørkystklubben. Da scoret han i runde tre og sju, før målene begynte å rulle inn fra runde 19 av. Mellom 31. desember og 13. mai fant han veien til nettmaskene imponerende 14 ganger på 19 kamper for Bournemouth.

Les også: King hylles etter hysterisk Facebook-revansj

Før den rekken, var han avskrevet av mange, spesielt i sosiale medier. King bedyrer at han ikke bruker andres kommentarer i sosiale medier som motivasjon, men forklarer at han satte pris på å få lov til å slå tilbake mot kritikerne.

– Ikke direkte, men da jeg scoret 16 mål var det kompisene mine som sendte meg de linkene og kommentarene på Facebook og Instagram. Jeg går ikke tilbake for å lese og huske, for jeg hadde glemt det. Jeg var i skyene og var fornøyd med sesongen jeg hadde gjort. Jeg tenkte bare på ferie, familie og ungen min. Men da de sendte det, er det morsomt å vise folk fingeren når man klarer noe ingen har trodd, sier han.

– Jeg føler ikke at jeg har noe å bevise overfor noen i Norge
Det er i hvert fall ingen tvil om at klubben tror på 25-åringen, noe som har resultert i kontraktsfornyelser og en positiv tilværelse på Englands sørkyst. Det ble ingen overgang til en større klubb, til tross for spekulasjoner gjennom sommeren.

– De har belønnet meg med tre kontrakter på to år. Hvis jeg gjør tingene mine riktig, er jeg ute etter en ny kontrakt neste sesong. Jeg vil alltid nå nye mål og få noe ut av arbeidet på banen.

– Føler du at du hele tiden har noe å bevise?

– Kanskje litt mindre i år enn i fjor, og det er kanskje ikke en så positiv ting. Men jeg føler alltid at jeg har noe å bevise. Jeg føler ikke at jeg har noe å bevise overfor noen i Norge, det gjør jeg faktisk ikke, men jeg føler at jeg har noe å bevise overfor familien min, vennene mine, treneren min og medspillerne mine. Men folk i Norge har jeg aldri følt at jeg har noe å bevise overfor, sier King.

Stor fan av Lagerbäck
Han spår bedring for både seg selv og lagkameratene, og mener at den siste tids resultater viser at de er på vei tilbake til forrige sesongs imponerende resultatrekke som til slutt endte med en historisk sterk niendeplass.

– Vi startet ganske svakt, og vi hadde noen kamper der vi viste hva vi kunne, men tapte. For eksempel mot City hjemme, der vi tapte mot slutten. Nå har vi funnet oss selv igjen, men vi er fortsatt ikke der vi skal være. Selv om målene endelig kom inn, så var ikke spillet der det skulle være selv mot Huddersfield der vi vant 4-0. Men vi begynner å komme oss, og det begynner å ligne mer på hvordan det var forrige sesong. Det å få kamper i beina hjelper både meg som spiller og klubben, sier den norske landslagsspissen.

Og nettopp det norske landslaget har han også stor tro på forbedring for. Han opplever framgang under Lars Lagerbäck

– Definitivt. Jeg er veldig fan av Lars, både som trener og som person. Han er en veldig rolig type, og treningene skulle vært litt mer intense, men det er hans måte å jobbe på. Det må vi respektere. Han vil få drillet inn i hodet vårt måten han vil spille på. Jeg synes det har vært fremgang, forteller han.

Nabolandene skal til VM: – Gleder meg ikke på vegne av noen
De to siste landslagssamlingene har King stått over, for å pleie en rygg som skal tåle en hel Premier League-sesong, men han forteller om stor tilfredshet med de samlingene han har vært del av. Han har dog ikke gledet seg over at nabolandene våre Danmark, Sverige og Island har klart å komme seg til neste års mesterskap i Russland.

– Jeg gleder meg ikke på vegne av noen. Jeg skulle selvfølgelig ønske at jeg var med i VM selv, men vi har en tøff oppgave til neste kvalik. Da må vi alle stå sammen og prøve å komme dit, sier spissen.

– Jeg har lyst til å skyte Norge til en ordentlig turnering
25-åringen har ti mål på 31 landskamper, og røper at det er et stort mål å få delta i mesterskap med hjemlandet.

– Den kvaliken som kommer nå, blir personlig for meg. Jeg føler det er på tide å få Norge til et mesterskap. Og jeg kommer til å være i «prime time» i karrieren min nå. Jeg har lyst til å skyte Norge til en ordentlig turnering. IKke bare sånne treningskamper som det har vært en del av det siste året. Jeg har sittet så mange ganger på Kontraskjæret og sett på kamper, og drømt om at jeg en gang selv skal spille mens alle satt der. Gå av kampen og sett at gutta mine har sendt en snap av at jeg spilte og scoret et mål i enten EM eller VM. Det er en av mine store drømmer, forteller han.

Ville han scoret flere om han spilte for City? – Definitivt
Forrige sesong var det kun sju mann som scoret flere ganger enn King på engelsk fotballs øverste nivå, og det var stjernene Harry Kane, Romelu Lukaku, Alexis Sanchez, Sergio Agüero, Diego Costa, Dele Alli og Zlatan Ibrahimovic.

– Jeg nøt den lille listen der over sommeren, men jeg er forbi det nå. Jeg skal prøve å komme på den listen der igjen de neste månedene.

– Tenker du at du hadde scoret mer hvis du hadde spilt for en større klubb som angrep mer? For eksempel på topp for Manchester City?

– Definitivt. Man får mye mer sjanser. Det sier seg selv. Men jeg har fantastiske medspillere her i Bournemouth. Jeg har ikke startet sesongen som jeg avsluttet den, med tanke på mål, men vi har ikke skapt altfor mange sjanser i starten av sesongen, forklarer King.

Spår severdig derby-oppgjør søndag
Nordmannen forklarer også at trener Eddie Howe er fornøyd selv om scoringene uteblir, og at man ikke må glemme at det går an å spille gode kamper uten scoring. Det overordnede målet er nemlig å holde laget i Premier League.

Forut for søndagens kamp mot Southampton, lokalrivalene i sør, er tabellsituasjonen den at de begge vaker rundt midten av Premier League-tabellen. To poeng skiller lagene, som er nummer 11 (Southampton) og 15 (Bournemouth), men det er ikke langt ned til bunnen. Det er med andre ord en veldig viktig kamp.

– Jeg føler ikke at det er veldig derby-derby. Det er mer det at de er naboene. De er vel storebror, og har vel vunnet de fleste av kampene vi har møtt dem, men vi er i en flyt. Det blir en god kamp som dere har valgt å sende på TV, sier han.

Se Bournemouth-Southampton søndag 14.30 på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo!

TV 2 Sumo: Her får du tilgang

Lik TV 2 Sporten på Facebook

Har du fått med deg disse klippene?

Vis mer