MAI: Prins Harry og Meghan Markle skal gifte seg våren 2018.
MAI: Prins Harry og Meghan Markle skal gifte seg våren 2018. Foto: Toby Melville

Avslører hvor og når de skal gifte seg

Vårbryllupet til prins Harry (33) og Meghan Markle (36) skal stå i St. George's Chapel, Windsor Castle.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mandag kunne endelig det forelskede paret dele nyheten om sin forlovelse.

Tirsdag kom det ytterligere detaljer om det kommende kongelige bryllupet mellom prins Harry av Storbritannia og den amerikanske skuespillerinnen Meghan Markle (36).

Ifølge Kensington Palace står bryllupet i mai 2018.

Prins Harry og Markle skal gi hverandre sitt ja i St. George's Chapel, Windsor Castle.

Det er kongefamilien som skal betale for det som trolig blir et storslagent bryllup.

Mindre bryllup

Ifølge Sky News vil Meghan Markle måtte døpe seg i den britiske kirke før bryllupet, og bli britisk statsborger. Ifølge CNN er det uklart om hun vil kunne ha dobbelt statsborgerskap – både det amerikanske og britiske.

Valget av St. George's Chapel viser at prinsen og Markle følger de kongelige tradisjonene. Det forrige kongelige bryllupet i kirken var mellom Peter Philips, sønn av prinsesse Anne, Harrys kusine, og hans utvalgte Autumn Kelly i 2008.

– Det blir altså lagt opp til bryllup i mai – etter at hertuginnen av Cambridge har født sitt tredje barn. Men bryllupet blir altså ikke lagt til en kirke i London, som mange nok håpet, men til Windsor slott og kapellet der. Dette betyr at bryllupet blir betydelig mindre enn William og Kates bryllup våren 2011, der jo flere tusen mennesker var på plass i Westminster Abbey, sier TV 2s kongehusekspert, Kjell Arne Totland.

St George's Chapel rommer på sitt meste cirka 800 personer.

– Jeg har selv i årenes opplevd to kongelige bryllup i Windsor. Først da dronning Elizabeths yngste sønn, prins Edward i 1999 giftet seg med sin Sophie Rhys Jones – og i 2005 da prins Charles fikk sin Camilla. Og som begge disse gangene, inviterer nok dronning Elizabeth til mottagelse og lunsj i de vakre salene på Windsor slott etterpå, sier Totland.

Barn og bryllup

De nyforlovede møtte pressen sammen for første gang mandag, og avslørte at de møttes etter en blind-date. Kort tid etter reiste de sammen til Botswana på ferie, og har siden november 2016 offisielt vært et par.

Allerede førstkommende fredag vil prinsen og hans forlovede ha sin første dag på jobb sammen, i forbindelse med et arrangement i Nottingham.

Det blir derfor en hektisk vår for den britiske kongefamilien. I tillegg til det kommende bryllupet venter også prins William og Kate sitt tredje barn i april.

Kate møtte pressen tirsdag og kunne fortelle at både hun og ektemannen er henrykt over bryllupsplanene.

– Vi håper paret nyter dette lykkelige øyeblikket, sa Kate til pressen.

Markle bestemte tidligere denne måneden å forlate TV-serien Suits, hvor hun har hatt en sentral rolle etter seriens oppstart i 2011. Hennes valg satte fart i ryktene om et kommende kongelig bryllup.