KRIGER: Emil Meek blodig etter en treningsøkt i Trondheim.
KRIGER: Emil Meek blodig etter en treningsøkt i Trondheim. Foto: Sharon Burgo Sarevik

UFC-Meek vet fortsatt ikke om får gå kamp i julen

Fire uker før Emil "Valhalla" Meek skal gå sin andre UFC-kamp vet han fortsatt ikke om han får arbeidstillatelsen tidsnok.

30. Desember går UFC 219 av stabelen i Las Vegas. Det skal være Emil Meeks første kamp mot en topprangert UFC-utøver, men bare fire uker før kampen har Meek fortsatt ikke fått visumet han trenger.

Hus til 65 tusen kan stå ubrukt

Meek er satt opp mot Kamaru "The Nigerian Nightmare" Usman, som er rangert som den tolvte beste utøveren i weltervekt-klassen.

Meek sier han ikke har fått noen tidsfrist av UFC om når arbeidstillatelsen må være klar før de finner en erstatter, men sier han egentlig skal reise til Las Vegas tredje desember.

– Jeg har leid et hus til 65 000 som jeg ikke får avbestilt, og jeg har kjøpt flybilletter til seks gutter som skulle bli med over, så det er kjipt, sier Meek.

Klar til kamp

Dersom han ikke får arbeidstillatelsen tidsnok, har Meek sagt seg villig til å steppe inn i UFC-arrangementet 16. Desember i Canada.

FARGEKLATT: Emil Meek poserer i leopard tights under en treningsøkt.
FARGEKLATT: Emil Meek poserer i leopard tights under en treningsøkt. Foto: Privat

– Jeg har lyst til å gå kamp og stiller i Canada dersom noen trekker seg. Det er en liten sjanse, det er bare tre uker til arrangementet og det er få folk i min vektklasse, men ting kan skje, forteller Meek.

Ifølge Meek vil det ikke være noe problem å ha vekten klar til arrangementet i Canada om to og en halv uke.

– Alt det er bra, jeg er jo jævla proff, så det er under kontroll. Jeg har vært i Trondheim og trent bra der sammen med Gard Olve Sagen som også skal gå kamp snart, også har jeg trent som jeg skal i Oslo nå den siste tiden, sier Meek.

Tror på ny toppkamp

Dersom Meek ikke får gått kamp i år, tror han ikke det skader sjansene til å få ny toppkamp i UFC.

– En kamp mot en topp 15-utøver gir mye mening med tanke på de navnene jeg har slått frem til nå. Det var UFC som matchet meg mot en topprangert utøver. og jeg har ikke fått noen indikasjon på at det har forandret seg, sier Meek.

Blitt bedre uansett

Dersom det ikke blir kamp i år, vil Meek trappe litt ned på treningen og ha fokus på å holde seg noenlunde i form igjennom julen. Meek føler seg i super-form akkurat nå, men hvis han må trene seg opp igjen etter jul mener han ikke at treningen til kampen mot Usman er bortkastet.

– Det er jobben min, og jeg liker trening, ellers hadde jeg blitt gal. Jeg utvikler meg og blir bedre, det er det som er viktigst. Om resultatet ikke kommer i form av en kamp, så har jeg fortsatt blitt bedre. Jeg slår harde, er raskere og fått bedre utholdenhet, og de tingene kan jeg ta med meg videre uansett om det blir kamp i år eller ikke.