Minst to personer hardt skadd i alvorlig trafikkulykke

To vogntog og to personbiler kolliderte på kommunegrensen mellom Fauske og Bodø tirsdag ettermiddag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Minst to personer er hardt skadd etter at to vogntog og to personbiler var involvert i en trafikkulykke på riksvei 80 i Nordland tirsdag ettermiddag.

– Totalt er det fem personer involvert i ulykken, to av disse er det meldt at er hardt skadd, opplyser Jon Inge Moen til TV 2.

Et Seaking redningshelikopter fraktet to av de skadde fra stedet til Nordlandssykehuset i Bodø.

En tredje person ble ifølge Avisa Nordland sendt til sykehus i ambulanse. Ytterligere to personer slapp uskadd fra ulykken, som førte til store materielle skader på kjøretøyene. En person måtte skjæres løs etter at han satt fastklemt.

Ett av vogntogene skal etter alt å dømme ha fått sleng på hengeren og truffet en personbil.

– Et annet vogntog som kom kjørende i motgående kjørefelt traff bilen, og den andre personbilen som kom bak dette vogntoget klarte ikke å stoppe. Det ene vogntoget er utenlandsk registrert, sier Moen til NTB.

Vegvesenets ulykkesgruppe ble rutinemessig koblet inn og har vært på stedet sammen med politiets teknikere. Riksvei 80, som er hovedfartsåren mellom Fauske og Bodø, var stengt i flere timer i begge retninger ved Kistrand på grunn av ulykken. Først i 20-tiden opplyste Vegtrafikksentralen at veien var åpnet igjen.

Politiet fikk melding om ulykken klokken 14.49 tirsdag ettermiddag. Det snødde i området da ulykken skjedde, men ifølge politiet var det ikke spesielt vanskelige kjøreforhold.

TV 2 / NTB