Cupfinalen fortsatt ikke utsolgt

Det er i underkant av fem døgn til Lillestrøm og Sarpsborg 08 barker sammen i cupfinalen, men fortsatt er det ledige billetter igjen på Ullevaal.

Vanligvis blir billettene til cupfinalen revet bort, men i år er det fortsatt mulig å sikre seg ett av de 27.000 setene til søndagens finale mellom Lillestrøm og Sarpsborg 08.

Billettansvarlig i Norges Fotballforbund, Merete Prestkvern, opplyser at de har underkant av to hundre billetter igjen.

– Vi var først utsolgt, men fikk frigjort noen av plassene til kameraposisjoner, så vi slapp ut noen billetter, sier hun til TV 2.

– Det har vært litt mindre interesse enn tidligere, og det kommer av at finalelagene har fått et bra antall med billetter sammenlignet med tidligere år. Billettene fordeles prosentvis ut fra tilskuertallet laget har hatt denne sesongen. Utregningen gjør ulike utslag, for hadde for eksempel Rosenborg fått kommet til finalen, ville de fått få billetter sammenlignet med Lerkendal, fortsetter hun.

Lillestrøm og Sarpsborg 08 fikk utdelt til sammen 15.250 billetter til cupfinalen søndag, og for LSK-supporterne har billetter igjen.

– Salget har gått ganske bra. Vi har kanskje hundre igjen, eller ikke så mange. Vi er i hvert fall veldig fornøyde, sier Truls Olsen, arrangementansvarlig i Lillestrøm, til TV 2.

Lillestrøm har fem cupgull, det seneste ble tatt mot Haugesund i 2007. Også to år tidligere var de i cupfinalen, men tapte for Molde.

– Hvordan har interessen vært sammenlignet med tidligere finaler?

– Det er vanskelig å sammenligne med tidligere år, for vi har fått veldig mange flere billetter, både fordi Ullevaal er bygget ut og vi har fått en større andel. Vår andel på 8.225 billetter er tilnærmet solgt ut og vi regner med at de siste går de neste dagene, sier Olsen.

Sarpsborg 08 bekrefter at de har solgt ut sine 7.025 billetter til cupfinalen.

– Vi har solgt våre billetter, med unntak av 15-20 billetter i tilfelle noe skulle dukke opp internt. Vi fikk 7.025 og har kjøpt noen ekstra til VIP og losjer. Vi solgte først til frivillige og de med sesongkort, sier billettansvarlig i Sarpsborg, Tone M. Karlsen, til TV 2.

En av tilskuerne som vil overvære cupfinalen er kong Harald. Det meldte Norges Fotballforbund i en pressemelding tirsdag. Kongen ble forrige uke skrevet ut fra sykehus etter å ha vært innlagt med en infeksjon.

Fordeling av cupfinalebilletter

Finalelagene: 15.250
Åpent salg: 2.500
Sesonghefter: 250 Klubber/serieforeninger/ krets: 1.900
Frikort/forkjøpsrett: 1.200
Norsk Supporterallianse: 400
NFFs samarbeidspartnere: 2.400
Presse: 300
UBC: 2.200
Ullevaal Panorama: 600
Totalt: 27.000
Kilde: fotball.no