Grisebonde på Jæren siktet for brudd på dyrevelferdsloven

Bonden som eier gården der det mandag ble funnet over 100 døde griser, er siktet for brudd på dyrevelferdsloven.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Politiet var mandag ute på gården sammen med Mattilsynet. Etter besøket ble det opprettet sak fordi det er mistanke om brudd på dyrevelferdsloven. En person, bonden, er siktet i saken, sier Åslaug Høgemark, seksjonsleder i Nordsjø- og miljøseksjonen i Sørvest politidistrikt til Stavanger Aftenblad.

Det var ansatte i kjøttkontrollen på slakteriet Nortura på Forus som sist fredag sendte en bekymringsmelding til Mattilsynet. Dyra som hadde kommet inn til slakt fra besetningen på Time, var i svært dårlig forfatning. På gården fant politiet og Mattilsynet over 100 døde griser.

– Det er i hvert fall mer enn 100 dyr. Vi ønsker ikke å tallfeste dette mer nøyaktig, men går ut med dette tallet for å vise at det dreier seg om en stor dyretragedie, sa avdelingssjef Odd-Ivar Berget i Mattilsynet til NTB mandag.

Mattilsynet har ennå ikke besluttet om de vil politianmelde grisebonden.

– Hvis vi velger å politianmelde grisebonden, er det opp til politiet å finne ut hva som har skjedd. Nå vil vi i første omgang jobbe med å få alle fakta på bordet og deretter avgjøre om det blir en anmeldelse, sier Berget.

(©NTB)