Grisebonde på Jæren siktet for brudd på dyrevelferdsloven

Bonden som eier gården der det mandag ble funnet over 100 døde griser, er siktet for brudd på dyrevelferdsloven.

– Politiet var mandag ute på gården sammen med Mattilsynet. Etter besøket ble det opprettet sak fordi det er mistanke om brudd på dyrevelferdsloven. En person, bonden, er siktet i saken, sier Åslaug Høgemark, seksjonsleder i Nordsjø- og miljøseksjonen i Sørvest politidistrikt til Stavanger Aftenblad.

Det var ansatte i kjøttkontrollen på slakteriet Nortura på Forus som sist fredag sendte en bekymringsmelding til Mattilsynet. Dyra som hadde kommet inn til slakt fra besetningen på Time, var i svært dårlig forfatning. På gården fant politiet og Mattilsynet over 100 døde griser.

– Det er i hvert fall mer enn 100 dyr. Vi ønsker ikke å tallfeste dette mer nøyaktig, men går ut med dette tallet for å vise at det dreier seg om en stor dyretragedie, sa avdelingssjef Odd-Ivar Berget i Mattilsynet til NTB mandag.

Mattilsynet har ennå ikke besluttet om de vil politianmelde grisebonden.

– Hvis vi velger å politianmelde grisebonden, er det opp til politiet å finne ut hva som har skjedd. Nå vil vi i første omgang jobbe med å få alle fakta på bordet og deretter avgjøre om det blir en anmeldelse, sier Berget.

(©NTB)