Bjørndalen: – Kan ikke husket at noen har gjort det på den måten

Ole Einar Bjørndalen er imponert av Johannes Høsflot Klæbo.

Mens skiskytterne så smått er i gang med første verdenscuphelg i Östersund, har langrennseliten allerede utkjempet det første slaget under rennene i Ruka.

– Det er helt vanvittig
Ole Einar Bjørndalen (43) har fulgt tett med på det som skjedde i de finske skogene, og skiskytterveteranen har latt seg imponere stort av Norges nye stjerneskudd med ski på beina - 21-årige Johannes Høsflot Klæbo.

Trønderen gjorde rent bort i Ruka da han først utklasset konkurrentene på sprinten, vant det påfølgende klassiskrennet, før han spurtslo Martin Johnsrud Sundby og Aleksandr Bolsjunov på jaktstarten.

– Det han gjør på sprinten og et så bra klassiskrenn etterpå – det er imponerende. Det er helt vanvittig. Jeg kan ikke huske at noen har gjort det på den måten. I alle fall når han går en sprint der han bare går i fra. Så er han også suveren på klassisk dagen etterpå. Jeg kan ikke huske å ha sett det. Det er imponerende. Så klarer han å holde unna på skøytingen også, sier Bjørndalen til TV 2.

Se Klæbo parkere konkurrentene i Ruka-sprinten i videovinduet øverst på siden!

Prestasjonene til Klæbo er et skremmeskudd til konkurrentene før OL-sesongen. Unggutten kan fort bli mannen å slå på flere av distansene dersom man ønsker å dra hjem fra Sør-Korea med de edleste medaljene.

I skiskyttersirkuset kan man dra en parallell til Martin Fourcade - den beste med gevær på ryggen de siste sesongene. Skal man vinne, må man som oftest slå franskmannen.

– Han er et spesielt talent. En vanvittig utøver som har tatt skiskyting til et nytt nivå. Han går ekstremt fort og er stabil på skytingen. Så får vi se om han klarer det i nok en sesong. Mye tyder på at han har sjanse til det, men det er mange som er sugne på å konkurrere mot ham igjen, sier Bjørndalen.

– Jeg vil ikke si at han har tatt det så ekstremt som Klæbo. Han har hatt noen renn som har vært ekstreme, men vi har ikke sprint som i langrenn. Sprinten vår er på 22 minutter, og 20-kilometeren er på 45 minutter, så det kan ikke sammenlignes.

Ser frem mot februar
For Bjørndalen starter verdenscupsesongen med torsdagens 20-kilometer i Östersund. Han sesongdebuterte under den nasjonale åpningen på Sjusjøen med ett renn, og nå skal de siste forberedelsene legges ned for å oppnå suksess i OL i februar.

– Jeg tenker ikke så mye på resultater. Jeg har en plan jeg ønsker å følge fremover. Da får man se hvor god man er nå i starten, så får man gjøre justeringer om det er behov for det. Men jeg har en plan og har tro på at det skal løsne til februar.