Her klipper Elise (22) av sitt lange hår på direkten for å gi det til storesøsteren

Oda Molstad (24) har en hårsykdom som gjør at hun ikke har noe hår. Nå har søsteren Elise (22) spart og spart sitt eget hår for å kunne gi det til Oda.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Allerede da Oda bare var 13 år gammel begynte hun å miste håret.

– Det var veldig tøft og veldig sårt. Fra høstferien og fram til juleferien hadde jeg mistet alt håret mitt på hodet. Jeg måtte ha min første parykk på juleballet i 8.klasse, og det var tøft, forteller leder av Alopeciaforeningen, Oda Molstad, til God morgen Norge.

Hun har diagnosen Alopecia areata, en hårsykdom som gjør at man mister håret flekkvis eller, som i hennes tilfelle, alt håret.

Se hvordan det går når frisøren klipper av den første, lange, hårlokken til søsteren hennes i videovinduet øverst.

Lillesøster gir bort håret sitt

Elise Molstad (22) er lillesøsteren til Oda. De er tette i alder, de har et nært forhold og de beskriver hverandre som bestevenninner.

For ett år siden bestemte Elise at hun ønsket å donere håret sitt slik at storesøsteren kunne få laget en parykk av det. Hun har spart til hun fikk hår helt ned til bukselinningen.

13 ÅR GAMMEL: Allerede da Oda var i tenårene begynte hun å miste håret. I løpet av den første høsten på ungdomsskolen mistet hun alt håret.
13 ÅR GAMMEL: Allerede da Oda var i tenårene begynte hun å miste håret. I løpet av den første høsten på ungdomsskolen mistet hun alt håret.

– Jeg er så heldig at jeg har veldig mye hår. Det er veldig koselig å kunne gi noe til Oda. Hun gjør så mye for alle andre, hun er så snill og hun fortjener å bli satt pris på, sier Elise Molstad.

Storesøsteren smiler og er tydelig veldig takknemlig.

– Det er veldig rørende at hun ønsker å gi håret sitt til meg, sier Oda.

– Det er vanskelig å se annerledes ut

Hun forteller at hun innimellom prøver å gå uten parykk.

– Det er tøft, for jeg får veldig mange blikk. Det å føle seg annerledes og se annerledes ut, klarer jeg ikke alltid. Så jeg beundrer dem som klarer å gå uten parykk hele tiden.

SØSTRENE: Elise Molstad er ferdig klippet og har fått ny sveis. Storesøsteren står med den lange hårlokken som skal bli en del av hennes nye hår.
SØSTRENE: Elise Molstad er ferdig klippet og har fått ny sveis. Storesøsteren står med den lange hårlokken som skal bli en del av hennes nye hår.

I motsetning til søsteren har Elise alltid hatt veldig mye hår, men hun har ikke vært i tvil om Savgjørelsen om å klippe det av.

– Det er ingen hemmelighet at hår betyr mye, kanskje spesielt for jenter som liker å ha langt hår. Men det er viktigere for meg at Oda skal få hår, sier hun.

Klipper av 30 cm på direkte tv

Frisøren tar den første hårlokken underveis i intervjuet i God morgen Norge.

I løpet av sendingen blir hun helt ferdig med klippen.

– Du er bare helt nydelig, sier en rørt storesøster når Elise er ferdig klippet.

– Det er veldig rart å ha kortere hår, men jeg er fornøyd, sier lillesøsteren når hun ser seg i speilet for første gang.

Du kan se hvordan søstrene reagerer når frisøren er ferdig med klippen i videovinduet under.