Sunn og god eksamensmat

Nå er det for mange eksamen- og tentamensperiode. Da er det ikke alltid like lett å vite hva slags mat man burde ta med seg. I dag har Wenche hatt besøk av fysioterapistudent Maria Borge Svinø (22) som viser deg tips og triks til matpakken, enten du skal på biblioteket eller inn i selve eksamenslokalet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Maria er student og har en stor lidenskap for trening og mat, uten at det skal gå utover matgleden. I disse dager har Maria eksamen og da er det også viktig å spise sunt slik at «hodet» fungerer godt og kroppen får den energien og næringen den trenger.

Marias favorittgrøt med smak av gulrotkake

Til 2 store mettende porsjoner

150 g lettkokte havregryn (evt. glutenfri)
2-3 stk revet gulrot
1 revet eple med skall

6 del melk/laktosefri melk evt. rismelk (vann skaper ikke samme smak)

Slik gjør du:

Bland sammen i en kasserolle og kok opp på middels varme. Koke til grøten blir fyldig. Trekk kasserollen vekk fra platen og smak til med kanel, kardemomme og 2-3 ss cottage cheese/vaniljeprotein (Maria bruker kasein for en enda tykkere grøt). Du kan også blande inn litt chiafrø.

Ved servering dryss over kanel, kokos, sukrin-gold, smør og noen flak med maldonsalt.

Proteinpannekaker

1 egg
1 revet eple
2-3 ss vaniljeprotein (eller 1-2 dl cottage cheese tilsatt 1-2 ts vanljepulver)
1 dl havregryn
1 ts bakepulver
1-2 ts kanel
1/2 ts kardemomme
1-2 egg
Skummet melk

Slik gjør du:

Rør sammen og tilsett skummet melk til en tykk grøt. Stek små pannekaker/ lapper i litt smør i en stekepanne ved middels varme, 3-4 min på hver side.

Få flere gode og sunne mat-og treningstips på Marias Instagram-konto: mariaborge