SAVNET: Søket etter ARA «San Juan» fortsetter i det sørlige Atlanterhavet. (Argentina Navy via AP )
SAVNET: Søket etter ARA «San Juan» fortsetter i det sørlige Atlanterhavet. (Argentina Navy via AP )

Norsk skip i søk etter savnet ubåt i Argentina

Et norsk skip som har med seg en fjernstyrt ubåt fra USA, har ankommet leteområdet øst for Argentina for å delta i søket etter en ubåt med 44 om bord.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den argentinske marinens talsmann Enrique Balbi sa mandag at det norske skipet var ventet å ankomme leteområdet i løpet av dagen lokal tid.

Skipet har med seg en fjernstyrt ubåt fra USA, samt en redningskapsel, har han opplyst. Like etter midnatt lokal tid ankom fartøyet, opplyser marinen ifølge CBS News.

Rigget for søk

Forsyningsfartøyet «Sophie Siem» var ikke bygd for dette arbeidet og måtte derfor bygges om i havnebyen Comodoro Rivadavia.

I leteområdet er fra før det norske offshoreskipet «Skandi Patagonia» på plass, sammen med en rekke andre fartøy. USA, Storbritannia, Frankrike og Russland er blant de 15 landene som har sendt hjelp til området. Helikoptre og fly bistår også i søket.

Ubåten ARA San Juan ble meldt savnet 15. november. Eksperter har opplyst at den hadde nok oksygen til å være neddykket i mellom sju og ti dager.

Tolv dager uten livstegn

Den argentinske marinen har opplyst at det fant sted en eksplosjon nær stedet der ubåten forsvant, og på omtrent samme tidspunkt. Nå har det gått tolv dager uten livstegn og uten at noen ubåt er funnet.

Søket pågår i et område innenfor en radius på 35 kilometer og 400 kilometer øst for Argentinas kyst.

Nyhetsbyrået AFP meldte i helgen at slektninger lørdag holdt en minnestund for det savnede mannskapet, selv om marinen ennå ikke har erklært dem som omkommet.

(©NTB)