STANSER FLYTRAFIKKEN: Myndighetene vurderer situasjonen hver sjette time, men har kommet fram til at det er uaktuelt å åpne flyplassen på Bali det nærmeste døgnet. AFP PHOTO / SONNY TUMBELAKA
STANSER FLYTRAFIKKEN: Myndighetene vurderer situasjonen hver sjette time, men har kommet fram til at det er uaktuelt å åpne flyplassen på Bali det nærmeste døgnet. AFP PHOTO / SONNY TUMBELAKA

Flyplassen på Bali holder stengt i et nytt døgn

Den internasjonale flyplassen i Denpasar på Bali holder stengt i ytterligere 24 timer som følge av vulkanen Agungs utbrudd på ferieøya.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Titusener av reisende er allerede rammet. Først ble flyplassen stengt i 24 timer, til tirsdag morgen lokal tid. Nå vil flyplassen tidligst åpne onsdag morgen klokken 7 lokal tid. Det tilsvarer midnatt onsdag norsk tid.

I en uttalelse fra samferdselsdepartementet i Indonesia heter det at luftrommet ved flyplassen er dekket av vulkansk aske. Vulkanen ligger omkring sju mil fra flyplassen nordøst på øya.

Over 400 flygninger ble kansellert mandag med over 60.000 passasjerer som ble berørt.

På vakt

På naboøya Lombok har flyplassen åpnet igjen etter å ha vært stengt søndag.

Vulkanen på Bali spydde søndag morgen ut aske 4000 meter opp i lufta, og tykke, grå røykskyer la seg over området. Vulkanutbruddet er det andre fra Agung på en uke.

– Vi venter ikke et stort utbrudd, men vi må være på vakt og føre var, heter det i en uttalelse fra det nasjonale geologiske senteret i landet.

– Flammene er synlige om natten, som indikerer at et mulig utbrudd kan skje når som helst, opplyser myndighetene.

Utsatt retur

Reiseselskapet Ving opplyser at de for tiden har 13 norske gjester på Bali, og flere av dem skulle etter planen ha returnert til Norge mandag.

Apollo opplyser at de har ni norske gjester på øya, men den planlagte hjemreisen er først om noen dager.

Sist det var utbrudd fra den 3031 meter høye Agung-vulkanen, var i 1963 over en periode på nesten et år. Rundt 1200 mennesker mistet livet i dette utbruddet.

(©NTB)