Rørt Hareide hedret med Kniksenprisen

Åge Hareide (64) fikk Kniksens hederspris på Fotballfesten.

Se sammendrag fra kampen som sendte Åge Hareide og Danmark til VM i Sportsnyhetene i videovinduet øverst!

Åge Hareide ledet i høst Danmark til neste års VM-sluttspill i Russland etter å ha slått Irland overbevisende over to kamper.

På prisutdelingen Fotballfesten på Ullevaal ble Hareide hedret for sin innsats for norsk fotball mandag. Ole Gunnar Solskjær ga prisen til sin tidligere trener.

– Det har vært en innmari lang reise. For 47 år siden spilte jeg den første kampen på toppnivå i Norge. Jeg har så mange å takke. Det er alltid stas å bli satt pris på. Det er derfor vi holder på med dette, sa en tydelig rørt Åge Hareide i takketalen.

Hareide hadde selv ansvaret med å dele ut prisene for årets spiller i både Eliteserien og Obos-ligaen, som gikk til henholdsvis Tore Reginiussen og Kristian Fardal Opseth.

64-åringen hadde egentlig lagt opp som trener i 2013, men lot seg friste tilbake i manesjen da Malmö tok kontakt. Hareide hadde eventyrlig suksess med svenskene, blant annet med to Mesterliga-deltakelser. Det fikk Det danske fotballforbundet til å tilby Hareide jobben etter Morten Olsen.

Hareide var norsk landslagssjef fra 2003 til 2008 og spilte selv 50 landskamper på 1970- og 1980-tallet. Som spiller var han proff i Manchester City og Norwich, og han har senere hatt en bemerkelsesverdig trenerkarriere.

Hareide har vunnet seriegull i alle de tre skandinaviske ligaene: Helsingborg (Sverige, 1999), Brøndby (Danmark, 2002), Rosenborg (Norge, 2003) og Malmö (Sverige, 2014). Sistnevnte tok han også til mesterligaens lukrative gruppespill to år på rad.

I fjor gikk Kniksens hederspris til Hareides tidligere elev i Molde, Daniel Berg Hestad. Prisen er oppkalt etter Brann-legenden Roald «Kniksen» Jensen.