Avslører hvordan prins Harry fridde

Prins Harry og Meghan Markle ble forlovet forrige uke, men avslører nå hvordan det hele gikk for seg.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mandag ble kjent at prins Harry (33) og skuespiller Meghan Markle (36) har forlovet seg.

I sitt første felles TV-intervju mandag kveld på BBC, avslørte de to hvordan prinsen fridde.

Kyllingmiddag

Frieriet skjedde forrige uke, men det var først mandag at de to delte nyheten med resten av verden.

Markle beskriver det som veldig søtt, og at det var en helt vanlig kveld med matlaging.

– Jeg forsøkte å lage kylling, og plutselig kom det en helt fantastisk overraskelse. Det var en naturlig og veldig romantisk. Han gikk ned på ett kne, sier Markle (36).

Og prinsen rakk nesten ikke stille det store spørsmålet.

– Hun lot meg ikke fullføre en gang: Hun sa: Kan jeg si ja, kan jeg si ja? Og jeg sa at det kunne hun. Og så spurte jeg om jeg kunne gi henne ringen. Så klemte vi. Og hun bare: Ja, ringen, ja! forteller prinsen.

Prins Harry er den femte i arverekkefølgen for den britiske tronen. Han og Markle møttes sommeren 2016, og prinsen forteller at han ble forelsket nærmest umiddelbart. De to møttes på en blind date, og visse lite om hverandre. Det var en venninne av Markle som spleiset de to.

– Jeg falt for henne så vanvittig fort. Vakre Ms. Markle ramlet bare inn i livet mitt, og jeg inne i hennes, sier prinsen.

– Jeg visste veldig lite om ham. Det eneste jeg spurte om var; Er han snill? For hvis han ikke var det, var det ikke noe vits. Men så etter en drink så fant vi fort ut at vi ville se hverandre igjen – helst dagen etter, sier Markle.

Han understreket at han tror de to vil være et meget godt team.

– Jeg vet at hun kommer til å være utrolig god på det arbeidet som skal gjøres, sier han.

Bestevenninne med Diana

For den 36 år gamle skuespilleren var den enorme interessen fra britiske medier overveldende, og at hun raskt bestemte seg for å ikke lese alt mediene skrev om dem.

På spørsmål om hvordan hans avdøde mor, prinsesse Diana, hadde likt Markle, var ikke prinsen i tvil.

– De ville vært som hånd i hanske, uten tvil. Jeg tror hun ville vært fra seg av lykke, hoppet opp og ned av lykke for meg, og så tror jeg hun ville vært bestevenn med Meghan, sier prinsen.

Ringen til Markle består av en stor diamant fra Botswana, hvor paret var på sin første ferie sammen. I tillegg er det to av diamantene hentet fra Dianas personlige smykkesamling. Det er prinsen selv som har designet ringen.

– VI måtte sørge for at hun var med oss på denne ville reise sammen. Det er på dager som dette at jeg virkelig savner henne, sier prinsen.

– Når jeg ikke kan møte moren hans så er det viktig for meg at hun er med oss på denne måten, sier Markle.

Siden de to ble et par har Markle fått møte Dronning Elizabeth II flere ganger.

– Det var utrolig, spesielt fordi jeg fikk møte henne gjennom ham. Og dermed ikke bare den æren og respekten hun fortjener som monark, men også gjennom den kjærligheten hun har for ham, som sitt barnebarn, sier Markle.

– Hun er en enestående kvinne, sier 36-åringen.