Keeper Ann-Katrin Berger har fått kreft i skjoldbruskkjertelen. Her er hun i duell med Lyons Ada Hegerberg fra tiden i PSG. Nå spiller hun sammen med Andrine Hegerberg i Birmingham.
Keeper Ann-Katrin Berger har fått kreft i skjoldbruskkjertelen. Her er hun i duell med Lyons Ada Hegerberg fra tiden i PSG. Nå spiller hun sammen med Andrine Hegerberg i Birmingham. Foto: Franck Fife

Hegerberg-lagvenninne har fått kreft

Ann-Katrin Berger (27) har fått kreft i skjoldbruskkjertelen.

Berger er lagvenninne med Andrine Hegerberg i Birmingham City Ladies i den engelske serien.

– Hun er ikke bare en fantastisk keeper, hun er også en veldig god venn og en alle har respekt for, som har bidratt mye for klubben. Det er trist, men jeg er utrolig imponert over hvordan hun har taklet det, sier Hegerberg til TV 2.

Klubben opplyser om keeperens kreftdiagnose på sin egen nettside.

27-åringen skal nå opereres i desember og behandles for å bekjempe kreften.

– Til å begynne med var vi alle lamslåtte etter å ha hørt nyheten om Ann, men da vi satt oss ned sammen og diskuterte situasjonen, fjernet Ann umiddelbart frykten og usikkerheten, sier manager Marc Skinner.

– Hun er en av de sterkeste personene jeg har møtt, og måten hun ter seg på hver dag er en inspirasjon for oss alle, sier manageren.

Imponert

Andrine Hegerberg forteller at hun og noen andre spillere har visst om en stund at keeperen var syk, men den endelige beskjeden fikk spillertroppen fredag.

– Hvordan tok dere det?

– Den som har tatt det best er henne. Det har nesten vært hardere for oss andre. Hennes mentale styrke har imponert meg. Det har smittet over. Hun ønsker at alt skal være som normalt, så da prøver vi å gjøre det slik og støtte henne underveis.

Hegerberg tror venninnen kommer til å takle motgangen fint.

– Det forundrer meg ikke om hun kommer tilbake sterkere. Det er en slik type hun er.

God sjanse til å bli frisk

Klubben lover nå at de skal støtte Berger og familien hennes gjennom den vanskelige tiden.

Andrine Hegerberg.
Andrine Hegerberg. Foto: Grøtt, Vegard Wivestad

– Jeg har tro på at Ann blir frisk og vil kjempe for å komme tilbake på banen. Frem til da vil hun være en stor motivasjonsfaktor for spillergruppen, sier Marc Skinner.

Det er vanligvis stor sannsynlighet for at man blir frisk fra kreft i skjoldbruskkjertelen.

Berger slo igjennom for den tyske storklubben Turbine Potsdam, før hun i 2014 gikk til franske PSG. Siden 2016 har hun spilt for Birmingham i England.

Birmingham har fått en svak sesongstart. De har bare fire poeng på fem kamper så langt.