Lukaku slipper straff

Romelu Lukaku stod i fare for å miste tre kamper – deriblant Manchester-derbyet.

The Times og flere britiske medier skriver at Romelu Lukaku slipper unna straff for ballesparket på Brightons Gaetan Bong.

Se video av situasjonen i vinduet øverst!

Reprisene viste at Lukaku sparket to ganger etter Brighton-forsvareren etter ballen var klarert. Dommer Neil Swarbrick så ikke situasjonen, noe som ga FA muligheten til å utestenge spissen i etterkant.

Hadde den belgiske spissen blitt utestengt, ville han ha mistet kampene mot Watford og Arsenal, i tillegg til Manchester-derbyet på Old Trafford 10. desember.

Ifølge Daily Mail er dette andre gang på litt over en måned kraftspissen slipper straff etter å ha vært i FAs søkelys. Da ble han anklaget for å ha sparket Liverpool-stopper Dejan Lovren i ansiktet.

Da TV 2s eksperter så på situasjonen etter kampen mot Brighton, var de krystallklare på at Manchester United-stjernen burde bli utestengt.

– Det er klart at dette er rødt kort. Det er aggressivt spill, og han gjør det to ganger. Dette var et rødt kort, og FA må definitivt reagere. Det er sikkert, sa Guillem Balague i TV 2s studio.

TV 2s fotballekspert Brede Hangeland var enig.

– Det er vel høyreback Bong der. Ding dong, og så i bjellene til Bong. Det kan godt tenkes at FA kommer med en reaksjon på dette. Dette er en forseelse, og hvis dommeren ser det, så blåses det frispark. Du kan bare ikke gjøre dette. Det ble dessuten veldig avgjørende med tanke på scoringen, poengterte Hangeland.

Etter overgangen fra Everton har 24-åringen scoret elleve mål i alle turneringer for sin nye klubb, der åtte av dem er scoret i Premier League. Lukaku har imidlertid bare scoret ett mål på sine ti siste kamper for de røde djevlene.

Tirsdag spiller Romelu Lukaku og Manchester United mot Watford på Vicarage Road. Kampen ser du på TV 2 Sport Premium og Sumo 21.00!