SPARKET: Montella har fått sparken etter 14 serierunder.
SPARKET: Montella har fått sparken etter 14 serierunder. Foto: Antonio Calanni

Kriserammede AC Milan sparket manageren – klubblegende tar over

Vincenzo Montella har fått sparken. Nå frykter TV 2s fotballkommentator at klubben med den stolte historien kan gå på en kjempesmell.

AC Milan bekrefter på sine nettsider at de har sparket manager Vincenzo Montella, og at klubblegende Gennaro Gattuso tar over roret.

– Spørsmål om tid
Montella forlater storklubben på 7. plass i Serie A, med hele 18 poeng opp til serieleder Napoli. Hans siste kamp i sjefsstolen ble 0-0 borte mot Torino på søndag.

– Det var bare et spørsmål om tid. Jeg hadde mange av de samme tankene da det begynte å gå dårlig der. Klubben brukte mye penger uten egentlig å vite hva de trengte. Når samspillet ikke sitter, går det utover manageren, sier TV 2s fotballkommentator Simen Stamsø Møller.

AC Milan har tapt seks av 14 seriekamper hittil i sesongen – samtlige mot lagene over seg på tabellen. På rekke og rad har de tapt for Lazio, Roma, Inter, Juventus, Sampdoria og Napoli.

Ellevill kjøpefest

Seks tap så tidlig i sesongen er storklubbens dårligste tall siden 1941/42, skriver Opta på Twitter.

Resultatene er en stor skuffelse for AC Milan-styret etter sommerens kjøpefest, der de endte opp med å hente elleve spillere.

– Hele klubben forventet et løft. Det har de ikke fått i det hele tatt. Laget har stort sett vært ganske dårlige. Like dårlige som før, selv om flere har kommet inn. Jeg har for eksempel aldri sett Bonucci så dårlig, sier Stamsø Møller.

Ifølge Transfermarkts oversikt brukte de elleville 1,8 milliarder kroner på å hente Leonardo Bonucci, André Silva, Andrea Conti, Hakan Calhanoglu, Mateo Musacchio, Ricardo Rodriguez, Lucas Biglia og Antonio Donnarumma. I tillegg følger låneovergangene til Franck Kessié, Nikola Kalinic og Fabio Borini.

Den kinesiske forretningsmannen Li Yonghong overtok eierskapet i AC Milan i april. Da hadde kontroversielle Silvio Berlusconi eid klubben i 31 år, og ifølge Stamsø Møller handlet kineseren med stor risiko.

– Dette er en stall som ikke er Milan verdig. Når de har brukt så mye penger, og det samtidig kommer rapporter på at eierne ikke har pengene de bruker, så er det bekymringsfullt. Det er Milan man snakker om! Man er redd hele greien skal gå konkurs og at det skal ende med tidenes største økonomiske skandale. Dersom det stemmer at eierne har så lite penger, så kan det gå rett til helvete. Kanskje det var bra for Montella at han ikke fikk fortsette ...

Nå spekuleres det, naturligvis, at Carlo Ancelotti er den heteste kandidaten til å ta over klubben han ledet mellom 2001 og 2009.