Saken startet i Oslo tingrett mandag morgen. Mannen erkjente straffskyld på spørsmålet om grove seksuelle overgrep mot de jentene bak Tiurleiken skole på Romsås i Oslo for 17 år siden.

Overgrepene skjedde om ettermiddagen 20. juni i 2000. Politiet gjennomførte en omfattende etterforskning, men saken ble henlagt.

I 2016 ble mannens DNA-profil ved en tilfeldighet matchet med funn som ble gjort på åstedet i 2000.

Spilte av gamle avhør

Begge kvinnene, som i dag er 21 og 22 år gamle, var til stede da saken startet i retten. Saken startet med at de 17 år gamle dommeravhørene av jentene, tatt kort tid etter overgrepene, ble avspilt i retten.

– Først var han snill, så ble han skikkelig sinna, forklarte den ene jenta om den tiltalte på videoopptaket.

Så forklarte hun at han gjorde det som nå står i tiltalen.

Med trusler om å drepe dem begikk trailersjåføren en fullbyrdet voldtekt av den ene jenta mens den andre ble kommandert til å se på. Begge måtte kle av seg på underkroppen og på samme måte som med venninnen ble også den andre jenta tvunget til å se på mens mannen forgrep seg mot den andre.

Aktor, statsadvokat Trude Antonsen, sa i innledningsforedraget at det for den ene fornærmede kreves det i tillegg til oppreisning, erstatning for økonomisk tap, også fremtidig inntektstap.

– Hun har i dag depresjon og posttraumatisk stresslidelse, som knyttes til dette, sa aktor.

DNA-avslørt

42-åringen, som er trailersjåfør, ble til pågrepet for saken ved en tilfeldighet i forbindelse med en spritsmuglersak i Sverige i 2014.

Da mannen ble overført for å sone smuglerstraffen i Norge ble det rutinemessig tatt DNA-prøve av ham. Den viste seg å stemme overens med en prøve sikret fra et ofrene på Romsås i 2000.

Mannen vedgikk også straffskyld for besittelse av nær 15.000 filer med overgrepsbilder av barn.

Han nektet derimot straffskyld for to andre forhold der han skal ha begått overgrep mot sin egen stedatter i en periode fra 2004 eller 2005 og til februar 2006. Tiltalen har en strafferamme på 21 års fengsel.

(TV 2/NTB)