TRYKKET: Les Chapman trykket den kjente trøyen Mario Balotelli viste frem under Manchester-derbyet.
TRYKKET: Les Chapman trykket den kjente trøyen Mario Balotelli viste frem under Manchester-derbyet. Foto: Andrew Yates

Citys materialforvalter: – Han knuste TV-en med fotballskoen

Les Chapman avslører de elleville Balotelli-historiene og hvilken manager som ble mislikt i City-garderoben.

Les Chapman, kalt «Chappy», var materialforvalter i Manchester City i 17 år.

– Før kamper viste Balotelli og brasilianerne meg et triks i garderoben. Guttene samlet seg rundt meg, og hvis jeg klarte å gjøre det samme trikset skulle de gi meg 50 pund, om lag 500 kroner, er det første Chapman avslører i et intervju med Daily Mail.

Tidligere har det kommet frem at Mario Balotelli har kastet en dartpil mot en juniorspiller og skutt fyrverkeri ut baderomsvinduet i eget hus i forkant av Manchester-derbyet.

Balotellis elleville sprell

Chapman har lite overraskende sitt å fortelle om den italienske bråkebøtten. Det var for øvrig han som trykket den velkjente «Why always me»-t-skjorten.

– Han var noe for seg selv, og den mest uforutsigbare mannen på jorden. Da han ble utvist mot Arsenal, kastet han skoen sin gjennom plasma-TV-en i garderoben, sier han, og fortsetter:

– Men han var skarp. Han var ikke dum, og var veldig generøs. Han kunne gå inn på et verksted og betale for alles bensin, eller han kunne gi en hjemløs person en bunke med kontanter, mimrer han.

I Manchester ble Balotelli kjent for å gi blaffen i parkeringsreglene. I løpet av tiden fikk han mer enn 100 000 kroner i parkeringsbøter, skrev The Sun i 2011. Ifølge Chapman ble stjernespissens bil tauet 27 ganger.

– Han parkerte ulovlig utenfor San Carlo midt i Manchester hver dag. Da jeg åpnet skapet hans etter han hadde forlatt klubben, raste parkeringsbøtene ut av skapet hans, forteller Chapman.

Mislikte Mancini

Roberto Mancini var City-manager da de lyseblå vant Premier League for første gang. Italieneren var imidlertid en upopulær mann innenfor murene.

– Han vant Premier League og FA-cupen. At han er en legende blant fansen, forstår jeg. Men han var for konfronterende og irrasjonell. Jeg så ham havne på kant med Joe Hart, Joleon Lescott, Samir Nasri, Edin Dzeko, Vincent Kompany og Carlos Tevez, avslører den tidligere materialforvalteren.

Særlig ble forholdet mellom Tevez og manageren dårlig, og Daily Mail minner på episoden da Tevez nektet å bli byttet inn i en kamp mot Bayern München i 2011.

– Hvorfor han hamret løs mot Tevez, aner jeg ikke. Tevez nektet aldri å bli byttet inn. Han nektet å varme opp fordi han allerede hadde gjort det. Mancini sa han aldri skulle bruke ham igjen, men måtte fordi han var så god.

– Manuel Pellegrini var stikk motsatt fra Mancini. Han snakket faktisk til deg og tok deg i hånden, sier han.

Peter Schmeichel var verstingen

Sett med en materialforvalters øyne var Peter Schmeichel verstingen i garderoben.

– Han var vanligvis en fin fyr, men på kampdagene var han et monster. Han ga meg hanskene sine, og jeg måtte gjemme dem slik at ingen kunne se eller ta på dem. Deretter måtte jeg gi dem til ham like før kampstart. I tillegg måtte han ha forskjellige drakter til oppvarmingen, 1. omgang og 2. omgang. Han brukte 92 i løpet av én sesong!

Blant andre spillere med spesielle ritualer trekker han frem Gaël Clichy og Sergio Agüero.

– Clichy gikk alltid med hansker når spillerne hilste, og så tok han dem av. Agüero måtte alltid være den siste til å gå ut av bussen og siste ut på banen, forteller Chapman.