Tesla Model X P100D er en av verdens raskest akselererende biler. Eier Pål Henrik Thorkildsen (43) har valgt skiltene sine med teksten UR2SLOW fordi han synes det er morsomt, og fordi bilen er veldig rask ...
Tesla Model X P100D er en av verdens raskest akselererende biler. Eier Pål Henrik Thorkildsen (43) har valgt skiltene sine med teksten UR2SLOW fordi han synes det er morsomt, og fordi bilen er veldig rask ...

Ikke alle synes skiltene til Pål Henrik (43) er like kule...

Tesla-eieren får blandede reaksjoner.

Personlige bilskilter har blitt populært blant norske bileiere, etter at det ble åpnet for dette for dette i sommer.

Nå er sjansene gode for at du plutselig får øye på en bil som har et aldri så lite budskap på skiltene.

På den første dagen var pågangen så stor at serverne hos Statens vegvesen krasjet. Nå har det kommet inn over 17.000 søknader. Alle disse går gjennom en manuell kontroll hos Vegvesenet, hvor man blant annet sjekker at budskapet på skiltet ikke kan være støtende.

Pål Henrik Thorkildsen (42) fra Ski er en av dem som har fått tommelen opp fra vegvesenet. Nå står det "UR2SLOW" på hans Tesla Model X P100D.

Derfor står det TACO på BMW-en til Vegard

– Over snittet barnslig

Når du har verdens raskest akselererende SUV, som gjør 0-100 km/t på 3,1 sekunder (!), er budskapet Pål Henrik har på registreringsskiltene ganske så korrekt. Det finnes riktignok noen svært få unntak – men da snakker vi superbiler. Model X av denne typen er rett og slett komisk rask!

Siden en 22 år gammel Toyota Corolla har fått skiltet 2FAST4U, ble det UR2SLOW på Pål Henrik sin Tesla Model X ...
Siden en 22 år gammel Toyota Corolla har fått skiltet 2FAST4U, ble det UR2SLOW på Pål Henrik sin Tesla Model X ...

Og siden 2FAST4U var opptatt (disse skiltene står forøvrig på en 1995-modell Toyota Corolla!), gikk han for det andre alternativet.

– Jeg valgte disse skiltene fordi jeg synes det er et morsomt budskap, også er jo bilen utrolig rask. Og ja, jeg er nok litt over snittet barnslig, humrer Thorkildsen.

Bjørn fikk bot på grunn av det personlige bilskiltet sitt

Mange reaksjoner

Han har fått mange kommentarer på skiltene. De aller fleste er positive.

– På parkeringsplasser hører jeg stadig noen rope «kult skilt», men jeg har også fått høre at det er harry og barnslig. Her om dagen kom en fyr i en Ford Lightning opp på siden av meg på motorveien. Han pekte på skiltene og viste tommel opp. Sånt synes jeg er gøy. Ved to anledninger har jeg også sett noen stå og ta bilde av bilen, da smiler jeg for meg selv, forteller Thorkildsen.

Han har ingen annen bil med personlig skilt.

Teslaeieren valgte et ironisk skilt på SUVen sin

Pål Henrik legger ikke skjul på hva som er bilmerket for han ... Foto: Privat
Pål Henrik legger ikke skjul på hva som er bilmerket for han ... Foto: Privat

Hatt Tesla siden 2015

– Hvor lenge har du kjørt Tesla?

– Jeg kjøpte min første el-bil i februar 2015, og det var en Tesla Model S P85D. Det var en bil jeg var veldig godt fornøyd med. Kjørte flere langturer med den, blant annet Norge på langs – fra Lindesnes til Nordkapp – og flere turer til Danmark og Polen. Jeg hadde svært få problemer med den bilen.

– X-en jeg har nå er det litt mer småplukk med. Det mest frustrerende er at det ene av de bakerste setene har låst seg i nede-posisjon, så jeg har en 5-seter istedenfor en 6-seter. Dette skjedde rett etter at bilen var ny, og ett år senere har Tesla fremdeles ikke klart å fikse det. Det synes jeg selvsagt er alt for dårlig. Når det er sagt så synes jeg at Tesla generelt yter meget god service.

Personlige bilskilt sprengte serverne hos Vegvesenet

Negativt syn

– Hva tror du andre bilister tenker om Tesla-eiere?

– Jeg tror mange har et noe negativt syn på oss. Fra tid til annen opplever jeg for eksempel at noen ikke vil slippe meg inn i det vanlige kjørefeltet der kollektivfeltet ender. Sikkert fordi de føler det urettferdig at elbiler kan snike i køen.

Akkurat det fenomenet er det nok ikke bare Tesla-eiere som opplever ...

Har du et morsomt eller spesielt bilskilt? Da hører vi gjerne fra deg. Send en mail til redaksjonen@broom.no

Golfen til Espen ble rikskjendis over natta!

Se video under: Langturen gikk ikke helt etter planen,,,