Messi raste da dette ikke ble scoring i toppkampen mot Valencia

Valencia klarte ikke fortsette sin kruttsterke seiersrekke i La Liga mot serieleder Barcelona søndag. Jordi Alba berget 1-1 for katalanerne i sluttminuttene.

Se den kontroversielle scoringen i Sportsnyhetene øverst på siden!

Valencia sto med åtte strake seirer i serien før søndagens toppoppgjør, og så lenge ut til å fortsette rekken etter at Rodrigo ga hjemmelaget ledelsen etter 60 minutters spill på Mestalla.

Jordi Alba sørget imidlertid for poengdeling i det 82. minutt etter å ha blitt servert av Lionel Messi.

Messi burde vært kreditert for et mål 29 minutter ut i første omgang, men selv om ballen var over streken, avfeide dommeren protestene fra Barcelona-spillerne og lot spillet gå videre.

– Forstår Barcelonas sinne
TV-bildene viste at ballen var tydelig over streken, og både etter første omgang og etter kampen var det en tydelig sint og frustrert Messi som gikk bort til dommeren og sa sin mening om avgjørelsen om å annullere scoringen alle så var inne.

– For et drama! Messis skudd så ut til å bli reddet av Valencias keeper Neto, men brasilianeren glapp ballen og den snek seg over målstreken. Neto fikk slått ballen ut igjen, men en kan forstå at Barcelona raser. Reprisen viste at ballen tydelig var over mållinjen og at båd dommeren og linjemannen ikke så det. Der ble Barcelona snytt, skrev blant annet BBC under sin livedekning av kampen.

SINT: Messi var sint på dommeren som annullerte scoringen hans mot Valencia. Foto: Heino Kalis

Uavgjortresultatet betyr at det fortsatt er status quo mellom serieleder Barcelona og tabelltoer Valencia. Messi og co. har fire poeng ned til søndagens motstander. Begge har til gode å tape denne sesongen.

Sevilla vant
Éver Banega sørget for at Sevilla fortsatt beholder femteplassen på tabellen etter 3-2-seieren mot sjetteplasserte Villarreal søndag. Villarreal kunne klatre forbi Sevilla med seier, men klarte ikke stå imot presset.

Real Sociedad ligger på plassen bak Villarreal etter å ha spilt 2-2 mot nedrykkstruede Las Palmas.

Slik startet lagene i toppkampen:

Valencia: Neto; Montoya, Garay, Gabriel, Gayà; Soler, Parejo, Kondogbia, Guedes; Zaza, Rodrigo.

Barcelona: Ter Stegen; Semedo, Vermaelen, Umtiti, Alba; Rakitic, Busquets, Iniesta, Paulinho; Messi, Suárez.