Super-Jansrud med strålende seier

Tok sin 20. verdenscupseier.

Kjetil Jansrud var best i snøværet som preget super-G rennet i Lake Louise. Nordmannen vant sin 20. verdenscupseier med 28/100 sekund ned til Max Franz.

Dermed var sesongens første norske verdenscupseier i alpint et faktum.

Jansrud tok seieren på en dag med svært sterk norsk laginnsats. Aleksander Aamodt Kilde var ni hundredeler bak pallen på en fjerdeplass, og Aksel Lund Svindal gjorde et nytt sterkt renn i comebacket sitt med femteplass.

Jansrud kjørte inn til ledelse fra startnummer sju. Super-G-cupvinneren fra forrige sesong startet sterkt, og han hadde på det meste en ledelse på hele 85 hundredeler på Hannes Reichelt.

Avslutningen var ikke like god, og Jansrud tapte over halve forspranget. Likevel var han 32 hundredeler foran østerrikeren i mål.

Trodde ikke det skulle holde

Selv var han svært usikker på om det skulle holde helt til seier.

– Om jeg er i megaform kan jeg vinne med et sånt renn. Jeg gjorde ingen feil, men jeg tror jeg mangler litt den tryggheten jeg har hatt her før. I dag er følelsen at jeg ble litt for forsiktig, sa Jansrud til NRK.

Men konkurrentene på senere startnummer var ikke tøffere enn Jansrud. Snøværet preget også konkurransen og det var til tider vanskelig sikt.

Max Franz var den som kom nærmest. Han var i mål 28 hundredeler bak Jansrud. Østerrikeren skjøv Aleksander Aamodt Kilde ned til en fjerdeplass. Reichelt ble nummer tre.

Kilde mistet mye fart etter en feil midtveis i løypa, men fikk til en god avslutning og var ikke mer enn 41 hundredeler bak Jansrud i mål.

– Mer rufsete

Aksel Lund Svindal hadde vanskelige forhold, og tapte en del til Jansrud på toppen av løypa. I nederste del kjørte han raskere enn Jansrud og var til slutt halvsekundet bak lagkameraten i mål, mens han var like bak Kilde.

– Det var litt mer rufsete enn i går. Det var litt snødrev da jeg kjørte og litt dårlig sikt, men sånn er det, sa Svindal til NRK.

Dermed ble det en femteplass for Svindal, som ikke klarte å ta sin sjuende seier i super-G i Lake Louise.

Det ble derimot Kjetil Jansruds 10. seier i disiplinen, og 20 verdenscupseier totalt.

(©NTB