Marerittsesongen fortsetter for Everton: – Jeg håper at eierne skammer seg

Ting stemmer virkelig ikke i den blå delen av Liverpool. Everton fulgte opp 1-5-tapet mot Atalanta med å ryke 1-4 borte mot Southampton i Premier League søndag.

Southampton – Everton 4-1:

Det gjør at Everton ligger på 16.-plass, kun to poeng over nedrykk.

Se hvordan Southampton knuste Everton øverst!

Ekspertene i Premier League-studio var ikke nådige i sin dom over Evertons innsats.

Etter 1-5-tapet mot Atalanta i Europaligaen torsdag har nå Everton altså sluppet inn ni mål på fire dager.

– Dette var grusomt av Everton, og jeg håper at eierne skammer seg for at de har satt klubben i den posisjonen de er i nå, sa TV 2-ekspert Simen Stamsø Møller.

Brede Hangeland er helt enig.

– Det vi så av Everton mot Southampton var katastrofalt, både fysisk og taktisk og alt mulig. Og det er Everton vi snakker om her, en av de største klubbene i England, slo Hangeland fast, før han fortsatte tiraden:

– Vikarmanager David Unsworth ser ut som en mann som bare prøver å motivere spillerne med fraser, for slik Everton spilte idag så ble de lett match for Southampton, mente han.

Søndag kom laget under etter 18 minutter da vertene broderte seg framover i banen. Til slutt fikk Dusan Tadic ballen mellom Evertons to stoppere, og alene med Jordan Pickford var serberen iskald.

– Verdensklasse
Gylfi Sigurdsson utlignet for gjestene etter 45 minutter da han dro til fra distanse. Ballen føk inn over Fraser Forster og i mål via tverrliggeren, men det var ikke lenge Everton var à jour.

– Ypperste verdensklasse. Det var deilig å se måten han skrur ballen på, sa Stamsø Møller om den vakre scoringen.

– Det var jo disse ferdighetene Everton betalte en halv milliard for. Den gikk inn via alt mulig av treverket. Det skuddet var en stilstudie av dimensjoner, samtykket Hangeland.

Merseyside-klubben holdt unna i drøye sju minutter etter pause da Charlie Austin igjen sendte Southampton i føringen. Kraftspissen møtte et innlegg fra venstre og headet ballen i mål, også det via tverrliggeren.

Samme mann var på plass igjen etter 58 minutter da han stanget inn et nytt innlegg fra venstre.

Steven Davis gjorde Everton-ydmykelsen komplett da han fire minutter før full tid satte inn 4-1. Vertene kombinert enkelt og upresset ute til høyre før ballen ble spilt inn til Davis. Han fikk tid og rom til å kontrollere ballen før han banket den i Pickfords høyre hjørne.

Sju tap på 13 kamper
Everton, med Wayne Rooney på benken gjennom hele kampen, maktet aldri å sette Southampton under press og har allerede sju tap på de 13 første seriekampene.

Laget er også fortapt i europaligaen, der det kun er blitt ett poeng hittil. Det holder til sisteplass i gruppa.

Southampton klatrer til 10.-plass i Premier League med 16 poeng.

(©NTB/TV 2 Sporten)