Arsenal vant etter overtidsdrama

Arsenal slo Burnley med en overtidsscoring og klatrer forbi Tottenham på tabellen.

Burnley – Arsenal 0-1

Vinneren av kampen ville – overraskende nok for hjemmelagets del – klatre opp til den viktige 4. plassen på tabellen i Premier League.

Se sammendraget av kampen i vinduet øverst!

På overtid ble Aaron Ramsey ble dratt ned av James Tarkowski i boksen, og Lee Mason pekte på straffemerket. Der var Alexis Sánchez sikker, og sørget for Arsenal-seier da han plasserte den til høyre for Nick Pope.

– Så klart ut

Burnley-spillerne protesterte desperat på dommerens avgjørelse. Arsene Wenger tror Lee Mason gjorde rett da han blåste.

– Fra der jeg stod, så det klart ut. Jeg vet ikke hvorfor han dyttet ham i ryggen. Jeg vil gjerne se situasjonen igjen, sier Wenger etter kampen, ifølge BBC.

Burnley-manager Sean Dyche var tydelig frustrert etter kampen, men holdt tilbake da han ble spurt om dommeravgjørelsen.

– Det var svært sannsynlig at dommeren kom til å blåse på en dag som dette. Det er alt jeg har å si, sier Dyche.

Han mener laget sitt gjorde nok til å unngå et tap i sluttminuttene for tredje innbyrdes kamp på rad mot Arsenal.

– Det er tungt å svelge fordi det var en veldig god prestasjon fra oss. Jeg er skuffet over resultatet, ikke hvordan vi spilte. Jeg har mye sinne i meg nå. Jeg har fortalt spillerne at dette er realiteten – fotball er et brutalt spill, og noen ganger går det imot deg, konstaterer Burnley-manageren.

Tilbake i topp fire

Arsene Wenger er ikke helt fornøyd med hvordan laget hans spilte på Turf Moor.

– I 1. omgang spilte vi ikke slik vi ønsker, og de hindret oss i å spille bra. I 2. omgang handlet det om å slå den avgjørende pasningen og ikke gjøre feil i forsvar. I pausen gjorde vi noen små forandringer. Jeg følte vi måtte gi litt mer, sier Wenger.

Han er ikke overrasket over Burnleys svært gode sesongstart.

– De har 22 poeng. Når du spiller mot dem, skjønner du hvorfor. De har bare sluppet inn to mål på hjemmebane denne sesongen. De forsvarer seg ekstremt bra, og er veldig farlige når de spiller direkte, roser Wenger.

Midtstopper Laurent Koscielny erkjenner at seieren satt langt inne for bortelaget.

– Vi visste at det kom til å bli en veldig vanskelig kamp. Det er derfor vi er så fornøyde nå. Vi var nødt til å vinne her, og du blir alltid glad når du vinner etter en sen scoring, sier Laurent Koscielny etter kampen, ifølge BBC.

Syk Özil

Arsenal måtte klare seg uten Mesut Özil, som hadde blitt syk i løpet av helgen, og hjemmelaget kom best i gang i en sjanserik 1. omgang på Turf Moor.

Etter ni minutter ble en potensiell straffesituasjon avblåst for offside, da Ashley Barnes fikk en dytt i ryggen av Nacho Monreal.

Minutter senere dro islandske Johann Berg Gudmundsson av Monreal med en utsøkt skuddfinte. Petr Cech var imidlertid med på skuddet, og fikk forlenget det i stolpen.

Deretter var Arsenal frempå. Alexandre Lacazette la perfekt inn til Aaron Ramsey, men waliseren blåste ballen over fra kloss hold på halv volley.

Senere i omgangen var Monreal og Robbie Brady nære med farlige langskudd, men lagene gikk til pause med 0-0.

– Underholdende, men målløst, oppsummerte BBC.

Arsenal kom bedre i gang

Der kampen hadde vært åpen med sjanser i begge ender, roet det seg betraktelig i 2. omgang. Arsenal hadde ballen, og Burnley kontret de gangene mulighetene oppstod.

– Gjestene har begynt å ta kontroll over kampen nå. De mangler bare den avgjørende pasningen, skrev Mirror.

Gudmundsson forsøkte seg med et langskudd for vertene, men Petr Cech var med på notene. Deretter stod Alexandre Lacazette foren av omgangens største sjanser. Franskmannens skudd gikk via en forsvarsspiller, og snek seg forbi Nick Popes bur.

Senere ropte Hector Bellerín nytteløst etter straffe da han gikk ned i feltet, og Burnley brente en dobbelsjanse med skudd fra Robbie Brady og Steven Defour.

Innbytter Jack Wilshere kunne blitt helt i kampens 80. minutt, men skuddet fra den skadeplagede midtbanespilleren gikk via en forsvarer og like utenfor.

– Dette har ikke vært en god omgang. Det er svakt av begge lag, og kvaliteten er lavere, oppsummerte BBC, like før Arsenal fikk straffe og tippet en jevn kamp i deres favør på overtid.

Lagoppstillinger

Burnley (4-4-1-1): Pope - Lowton, Tarkowski, Mee, Ward - Gudmundsson, Defour (Wood), Cork, Brady - Hendrick - Barnes.

Arsenal (3-4-2-1): Cech - Koscielny, Mustafi, Monreal - Bellerín, Ramsey, Xhaka, Kolasinac - Iwobi (Wilshere), Sánchez - Lacazette (Welbeck).