STJÅLET OG SAVNET: Denne hanen er nå sporløst borte fra sitt hjem i Slemmestad i Buskerud. Både eierne og politiet ønsker tips.
STJÅLET OG SAVNET: Denne hanen er nå sporløst borte fra sitt hjem i Slemmestad i Buskerud. Både eierne og politiet ønsker tips. Foto: PRIVA

fant fremmede fotspor utenfor uthus:

Familie fortviler: Hvem stjal hanen vår i natt?

– Det kan jo være noen som har blitt drittlei av at den galer, sier sønnen i huset etter at hanen forsvant sporløst fra Slemmestad natt til søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet i Buskerud ønsker nå informasjon om hvem som i løpet av natten tok seg inn i et uthus i sentrum av Slemmestad og stjal en hane.

– De hadde bare en hane, og det var familiens kjæledegge. De er veldig leie seg hele familien, sier operasjonsleder Tron Egil Groth i Sør-Øst politidistrikt.

Det var da den ti år gamle datteren i huset skulle se til og gi mat til hanen sin søndag i 10-tiden at hanetyveriet ble oppdaget.

– Søsteren min ble veldig lei seg, for hun så jo på den som et kjæledyr, forteller storebroren som helst ikke vil ha sitt navn publisert i forbindelse med den noe spesielle krimsaken.

– Hva tror du kan ha skjedd?

– Jeg vet ikke. Den er bare borte. Det kan jo være noen som bare har blitt drittlei av at den galer, selv om den lager veldig lite lyd akkurat på natten. Vi har forøvrig aldri fått klager på den, sier han til TV 2.

På utsiden av uthuset, der en enslig høne nå er eneste beboer, var det tydelige fotspor. Politiet har planer om å etterforske saken.

– Dette er tyveri, og vi har planer om å reise ut for å sjekke sporene, men har foreløpig ikke fått tid til det, sier operasjonsleder Groth i politiet.

Hanen beskrives som sort med hvite tegninger i fjærpryden.

– Hvis noen har sett en hane som ligner på dette i nærheten av Slemmestad sentrum, er det bare å ta kontakt, sier sønnen i huset til TV 2.