Politiet jubler: Rømte fanger tatt etter biljakt

– Overmakten ble for stor, sier politiet etter at to rømlinger ble tatt i Telemark søndag formiddag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lørdag ettermiddag klippet to fanger hull i gjerdet i luftegården i Åna fengsel i Rogaland og stakk av. De to mennene på 23 og 24 år stjal en BMW i Sandnes, og var på frifot helt til de bestemte seg for å gjøre enda et brekk.

Klokken 07.50 søndag morgen gikk alarmen på Røldal skisenter i Hordaland.

Biljakt

– Overvåkingsbildene viste to tyver som stakk av med kassaapparatet. Bildene viste også hva slags bil de hadde og hvilken retning de kjørte, sier Hans-Eirik Thue, operasjonsleder i Vest politidistrikt til TV 2.

Han varslet sine politikollegaer i Telemark, som hadde kapasitet til å be fire patruljer om å rykke ut. Rømlingene var da på E134 i retning Haukeli. De møtte snart på den ene av politipatruljene, som tok opp jakten. Da satte da kursen mot Hovden, men også der møtte de på politiet.

– Bad boys, bad boys ...

– I tillegg fikk vi kontakt med en brøytebilsjåfør som bremset opp farten foran dem. Til slutt mistet de kontrollen over bilen og kjørte inn i et autovern. Da ga de opp. Overmakten ble for stor, sier Thue.

Operasjonslederen sier han har hatt en morsom dag på jobb.

– Det er gøy å være i politiet når vi får jobbe med så mange ressurser. Det blir litt sånn «Bad boys, bad boys, what you gonna do ...", nynner operasjonslederen.

Politiet karakteriserer ikke rømlingene som farlige. Mennene knyttes til volds- og vinningsforbrytelser, ifølge Stavanger Aftenblad.

(© TV 2 / NTB)