Chelsea slo tilbake med dramatisk utligningsmål

Mohamed Salah så ut til å bli den store helten mot Chelsea, men Willian ville det annerledes. – Manchester-klubbene kan gni seg i hendene, sier Kasper Wikestad.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Liverpool – Chelsea 1-1

I et sjanserikt oppgjør på Anfield endte det uavgjort mellom Liverpool og Chelsea. Det var Mohamed Salah og Willian som scoret målene – sistnevnte bare 144 sekunder etter han ble byttet inn.

Se sammendraget av kampen i vinduet øverst!

Liverpool hadde seieren i lommen, men mistet den da det som så ut til å være et Willian-innlegg dalte i en bue over Simon Mignolet.

– Vi er skuffet. Jeg trodde vi skulle ta alle poengene, og de er nok veldig, veldig fornøyde med at de tok ett poeng, sier Jordan Henderson etter kampen ifølge BBC.

Chelseas kaptein Gary Cahill mener de fortjente poenget.

– De hadde noen gode perioder i 1. omgang, og vi noen i 2. Sett under ett mener jeg vi fortjente å utligne, sier midtstopperen.

Sees på som tap

TV 2s kommentator Kasper Wikestad tror Liverpool-leiren ser på kampen som et tap.

– Dette må føles tungt for Liverpool etter Chelsea kom tilbake med noe som lignet et vådeskudd. Vi fikk en like dramatisk og jevn toppkamp som en kunne forvente på Anfield, men for Liverpool føles det nok som et tap av to poeng, oppsummerte Wikestad etter kampen.

Både Liverpool og Chelsea hadde flere store muligheter kampen gjennom, noe Wikestad konstaterte ved kampslutt.

– Vi får følelsen av Hawaii i høstkulden på Anfield. Det er Manchester-klubbene som kan gni seg i hendene nå, fastslo han.

Etter kampen ligger Liverpool og Chelsea henholdsvis elleve og åtte poeng bak serielederen – før Manchester City har spilt borte mot Huddersfield.

– Chelsea forsvarte seg med åtte mann

Etter kampen beskyldte Jürgen Klopp managerkollega Antonio Conte for å ha hatt en svært defensiv tilnærming til kampen.

– Jeg er fornøyd med prestasjonene våres, men det er litt vanskelig når Chelsea mer eller mindre forsvarer seg med åtte spillere. Etter en uke som dette, der begge lag har reist langt for å spille i Champions League, var dette en av de beste uavgjort-kampene jeg har sett, sier Klopp etter kampen ifølge BBC.

– Når du leder 1-0 hjemme, har du lyst på tre poeng. Det er problemet mitt i øyeblikket. Det var en veldig god kamp – på et tidspunkt i kveld tenker jeg nok at resultatet var greit, men ikke nå, fastslår Klopp.

Chelsea-manager Antonio Conte var fornøyd med det spillerne hans presterte.

– Vi leverte en god prestasjon i 1. omgang. Da var vi trygge med ballen, og vi skapte mange sjanser i 2. omgang. Spillerne reagerte bra etter en lang reise og lite hvile. Vi skapte sjanser for å score det siste målet, og det er ikke lett å spille på Anfield, sier Conte til BBC.

– Vi var uheldige da vi slapp inn. Uavgjort er et rettferdig resultat, og kanskje vi fortjente å vinne kampen, legger Chelsea-manageren til.

– Chelsea best

Den spanske journalisten Guillem Balague, som er gjest i TV 2s Premier League studio denne helgen, ble imponert over det Chelsea viste på Anfield.

– 1-1 er nok et passende resultat for mange, men jeg synes Chelsea var fantastiske. De skulle tatt tre poeng her, fastslo Balague etter kampen.

TV 2s fotballekspert Brede Hangeland påpekte at Liverpool har rotet bort en ledelse før.

– De er ikke et lag som er gode til å forsvare en ledelse. Du føler at det bare er et tidsspørsmål før motstanderen skal score. Det er ikke et kampbilde Liverpool behersker, sa Hangeland.

Spilte uten stjerner

Jürgen Klopp benket både Roberto Firmino og Sadio Mané fra start. Inn kom Alex Oxlade-Chamberlain og Daniel Sturridge, noe Liverpool Echo-journalist James Pearce beskrev som «et sjokk».

Allerede i pausen hadde TV 2s eksperter sett nok til å fastslå at Klopp måtte sette innpå stjernespillerne så fort som mulig.

– Han må sette innpå Firmino og Mané. Det er en grunn til at de spiller de fleste kampene, og at de trengte å hvile i dag. Liverpool venter bare på et øyeblikks magi, sa Balague i pausen.

– Det er ikke gitt at det ville gått bedre med dem på banen, for laget blir mye mer åpent med dem på banen. Men Liverpool hadde vært mye farligere offensivt, sa Simen Stamsø Møller etter kampen.

Antonio Conte valgte på sin side å starte med Danny Drinkwater fremfor Cesc Fábregas, og stilte mer forventet med Andreas Christensen fremfor David Luiz.

Enorme Chelsea-sjanser

Liverpool tok likevel initiativet i kampen fra start – etter kvarteret spilt hadde ikke Chelsea noen avslutninger, og Liverpool hadde en ballbesittelse på 70 prosent.

– Det er Liverpool som styrer kampen i egen stue, fastslo Wikestad.

Imidlertid oppstod det plutselig en storm av Chelsea-sjanser.

Chelsea kontret, men Mignolet reddet Eden Hazards skudd like utenfor 16-meteren. Minuttet etter fikk Liverpools keeper akkurat stoppet Drinkwater før han fikk avsluttet alene med ham, og stoppet et Zappacosta-skudd like etter. Corneren etter fikk Liverpool bare såvidt avverget. Alt i løpet av fire minutter.

– På en eller annen måte slipper Liverpool av kroken, kommenterte Wikestad.

Deretter roet tempoet i kampen seg betraktelig. Liverpools største sjanse i 1. omgang kom etter 41 minutter, da Salah på glitrende vis kom seg unna Cahill og skrudde ballen like til side for mål.

– En veldig underholdende omgang, som egentlig bare har manglet scoringer, oppsummerte TV 2s kommentator.

Begge lag kom til sjanser

Underholdningen fortsatte i 2. omgang. Allerede etter fem minutter hadde dommer Michael Oliver vinket videre en potensiell straffesituasjon, og Courtois holdt på å gjøre en enorm keepertabbe på et Sturridge-skudd.

Deretter var det Liverpools tur til å rope på straffe da ballen traff Cahills arm.

– Det der er ingen straffbar hands. Han trekker til seg armen, mente Wikestad.

Minutter senere var Chelsea bare millimeter unna å ta ledelsen. Et Zappacosta-innlegg gikk hele veien forbi mål. Like etter var Zappacosta frempå igjen, men innlegget var så hardt at Morata ikke rakk å reagere.

Så var det Liverpools tur igjen, men Sturridges skudd ble blokkert.

– Begge lag er fryktelig nær scoring nå, konstaterte Wikestad, like før Salah omsatte en Oxlade-Chamberlain pasning til mål.

– Dette er et følelsesladd øyeblikk for Mohamed Salah! At det er han som gjør det er på ingen måte tilfeldig. Mot klubben som ikke hadde bruk for ham sender han Liverpool i føringen, sa han.

I kampens 85. minutt trakk Willian seg fri på høyre. Han fant nok rom til å legge inn, men ballen dalte istedenfor i en perfekt bue over Mignolet og i mål. Dermed endte det 1-1 i en underholdende kamp på Anfield.

Lagoppstillinger

Liverpool (4-3-3): Mignolet - Gomez, Klavan, Matip, Moreno - Henderson, Milner, Coutinho (Lallana) - Oxlade-Chamberlain (Mané), Sturridge (Wijnaldum), Salah.

Chelsea (3-5-2): Courtois - Azplicueta, Christensen, Cahill - Zappacosta (Willian), Kanté, Drinkwater (Fábregas), Bakayoko (Pedro), Alonso - Hazard, Morata.