Kane reddet uavgjort, men: – Avslutningene deres var fryktelige

Tottenham klarte ikke å slå West Brom. Men Harry Kane berget ett poeng.

Tottenham – West Brom 1-1:

Tottenham sløste mot sjansene og måtte ta til takke med uavgjort og 1-1 mot West Brom lørdag.

Se sammendrag øverst

Harry Kane ble Tottenhams redninsmann da han satte inn utligningsmålet i det 73. minutt.

– Vi er selvsagt veldig skuffet. Det er vanskelig å si hvorfor vi ikke fikk ting til å flyte bedre i første omgang. Dette var rett og slett ikke godt nok, sukket målscorer Harry Kane til BT Sport etter kampslutt.

– Resultatet gjør at vi er veldig langt lederen nå, men vi må bare se fremover. Vi må spille bedre på Wembley og finne ut hvordan vi skal spille mot antatt svakere lag. Vi må bare fortsette å jobbe, konkluderte han.

Den tidligere Tottenham-spilleren Chris Waddle var ikke imponert over London-klubbens effektivitet mot West Brom.

– Det så ut som Tottenham forsøkte å spasere ballen over målstreken til slutt. Avslutningene deres var fryktelige idag, sa BBC-ekspert, og den tidligere Tottenham-spilleren, Chris Waddle.

Resultatet sørger for at Tottenham sakker akterut i jakten på ligatittelen. Laget er ti poeng bak ledende Manchester City, som dessuten har én kamp mer spilt.

– En virkelig rar scoring
West Brom sjokkerte Tottenham og scoret allerede etter tre minutter.

José Salomón Rondón løp enkelt gjennom Tottenham-forsvaret og trillet ballen i lengste hjørnet. Både Tottenhams forsvar og keeper Hugo Lloris burde gjort mer for å ha avverget scoringen.

– En virkelig rar scoring, spesielt når du ser reprisen. Rondón bare trillet ballen i mål, det så ut som en lett pasning, kommenterte den tidligere Tottenham-spilleren Chris Waddle, som kommenterte kampen for BBC.

Etter gjestenes tidligere scoring jaktet Tottenham desperat på utligningsmålet. Men verken Kane, Son, Dier eller Alli maktet å sette sjansene, og London-klubben måtte gå i garderoben med 0-1 til pause.

Kane utlignet
Også etter pause var det i perioder et stormløp mot West Brom-keeper Ben Foster.

Det var imidlertid West Ham som fikk omgangens største sjanse. Phillips fikk avsluttet fra skrått hold, og ballen strøk stolpen. Hugo Lloris' hadde vært sjanseløs om ballen hadde gått innenfor stengene.

I det 67. minutt fikk Dele Alli en alle tiders mulighet til å utligne for Spurs.

Etter et innlegg i feltet fikk han stå helt alene på bakerste stolpe, men var litt for sent ute til å få avsluttet på mål.

Etter 73. minutter fikk Tottenham lønn for strevet. Harry Kane dukket opp på innlegg i feltet fra Dele Alli, plasserte ballen mellom beina til Foster, og utlignet til 1-1 på Wembley.

Like etter fikk Tottenham frispark like på kanen av 16-meteren. Christian Eriksen tok frisparket, men smalt ballen rett i muren.

Kampen på Wembley endte 1-1.

Slik startet lagene:

Tottenham (4-2-3-1): Lloris - Trippier, Vertonghen, Sánchez, Davies - Winks, Dier - Eriksen, Alli, Son - Kane

West Bromwich (4-3-3): Foster - Nyom, Hegazy, Evans, Gibbs - Field, Livermore, Barry - Phillips, Rondón, Rodriguez

Dommer: Mike Jones, Cheshire