Handelsstanden har grunn til å gni seg i hendene på Black Friday, og den som smiler aller bredest befinner seg trolig i USA.

Tjente nær 200 milliarder

Den styrtrike Amazon-sjefen Jeff Bezos, tjente nemlig smått utrolige 24 milliarder dollar på fredag, noe som tilsvarer om lag 197,5 milliarder kroner. Det etter at Amazon-aksjen gjorde et kraftig byks på børsen og steg med 2,5 prosent, skriver CNN.

Dagens opptur gjør at Bezos bryter den magiske grensen og nå er verdt over 100 milliarder dollar, ifølge fortløpende beregninger av Bloomberg.

53-åringen er den første som når denne milepælen siden Bill Gates (62) klarte det samme i 1999.

Eventyrlig år

Gates var verdens rikeste person frem til nettopp Bezos passerte ham i oktober i år. Stjerneinvestoren Warren Buffet er tredje rikest, ifølge Bloombergs rangering.

Bezos eier 78,9 millioner aksjer i Amazon verdt 93,6 millarder dollar, og formuen hans har økt med ufattelige 32,6 milliarder dollar i løpet av 2017 – mest av alle på topp 500-listen over verdens rikeste.

Bloomberg understreker at Bill Gates ville vært verdens klart rikeste person dersom han ikke hadde gitt bort nær 700 millioner Microsoft-aksjer og 2,9 milliarder dollar i cash til veldedighet opp gjennom årene.