Sprudler og storspiller i La Liga – vil ikke tilbake til Old Trafford: – En helt annen spiller i Valencia enn i United

Valencia er i ferd med å gi Barcelona kamp om ligatittelen i La Liga. Andreas Pereira, som er på utlån fra Manchester United, har storspilt.

Se Manchester United – Brigthon lørdag kl. 16.00

Han fikk spille regelmessig i Manchester Uniteds sesongoppkjøring og det var ventet at unggutten Andreas Pereira ville få mye spilletid i Premier League denne sesongen.

Se en av Pereiras fulltreffere for Manchester United forrige sesong øverst!

Men på overgangsvinduets siste dag ble stortalentet sendt på utlån til spanske Valencia.

Der har 21-åringen storspilt. Valencia ligger på andreplass på tabellen, bare fire poeng bak Barcelona etter 12 serierunder. Real Madrid på tredjeplass har 24 poeng.

Vil ikke tilbake til Old Trafford
Pereira har spilt ti kamper i La Liga – fem fra start og fem som innbytter – og scoret tre mål og notert seg for tre målgivende pasninger.

STORSPILLER: Andreas Pereira (t.v) storspiller for spanske Valencia for tiden.
STORSPILLER: Andreas Pereira (t.v) storspiller for spanske Valencia for tiden. Foto: Ander Gillenea

Ifølge engelske medier har Manchester United opsjon på hente unggutten tilbake til Old Trafford i januar, men det har unggutten selv noe ønske om.

– Det viktigste for meg er at jeg utvikler meg som spiller og fortsetter å hjelpe Valencia. Det vil være veldig vanskelig for meg å vende tilbake til Manchester United midt i sesongen og fortsette den utviklingen jeg er i nå, sier Andreas Pereira, ifølge Sky Sports News.

På spørsmål fra spanske AS om han ønsker seg en permanent overgang til Valencia, svarer stjerneskuddet følgende:

– Det er en mulighet for meg. Jeg vet ikke hva som skjer i fremtiden. Jeg vil ikke si nei til noe. Det er absolutt en mulighet for meg, slår han fast.

Neville: – En helt annen spiller enn i United
Phil Neville jobbet med Pereira i Manchester United og har fått med seg hva brasilianeren har vist i La Liga.

Han beskriver stjerneskuddet som en helt annerledes spiller i La Liga enn det han så av ham i Manchester United.

– I Valencia får han spille mer på et høyere nivå, og får muligheten til å utvikle seg og vokse som spiller. Han har kvaliteter laget trenger, sier Neville til Sky Sports.

Neville mener at trener Marcelino er helt perfekt for Pereira.

– Han trenger nye utfordringer hver dag for å bli bedre, og Marcelino vil tvinge ham til alltid å gi 100 prosent, mener han.

Mourinho: – Han tok en avgjørelse som skuffet meg
Manchester Uniteds manager José Mourinho har tidligere gjort det klart at det var Pereira selv som ønsket et klubbskifte.

Portugiseren ville beholde stortalentet på Old Trafford.

– Andreas Pereira tok en personlig avgjørelse som jeg ikke var enig i. Han tok en avgjørelse jeg helt ærlig mener ikke var det beste for ham. Det var en avgjørelse som skuffet meg, for jeg tror at han kunne kjempet om en plass på førstelaget i Manchester United denne sesongen. En spiller må alltid være klar til å kjempe om en rolle på laget, og derfor var jeg skuffet over at han forlot oss, sa Mourinho tidligere i sesongen.

Se Manchester United – Brighton lørdag kl. 16.00

Lik TV 2 Sporten på Facebook