MISFORNØYD: Mario Lamoureux er ikke fornøyd med oppholdet i Asker, og vil nå finne seg en ny klubb.
MISFORNØYD: Mario Lamoureux er ikke fornøyd med oppholdet i Asker, og vil nå finne seg en ny klubb. Foto: Fredrik Hagen/NTB Scanpix.

Stjernespiller bryter med toppklubb

Mario Lamoureaux (29) har spilt sin siste kamp for Frisk Asker.

Amerikanske Mario Lamoureux kom til Frisk Asker før nåværende sesong, og har vært en av klubbens toppscorere med ti mål på 20 kamper.

Manglende tillit

Nå bryter 29-åringen med Asker-klubben, etter det TV 2 erfarer på bakgrunn av manglende tillit til trener Sune Bergman.

Ifølge TV 2s kilder skal misnøyen mot den svenske treneren gjelde flere spillere.

Lamoureux har markert seg i GET-ligaen med ti mål og ni assists på 20 kamper. I tillegg måtte han sone en tre kampers karantene for en stygg albue.

Frisk Asker ligger på fjerdeplass i GET-ligaen, 15 poeng bak serieleder Storhamar.

Klubben skriver dette på sine hjemmesider torsdag kveld:

«Før kveldens kamp mot Lørenskog ble det klart at Mario Lamoureux har ytret ønske om å finne seg en ny klubb, da han ønsket seg nye utfordringer.

I samtaler med Sune og Marius ble de enige om at det da ville være riktig av klubben å bruke de spillerne som ønsket å være med videre, og begge parter fant det derfor riktig at Mario sto over dagens kamp mot Lørenskog. Vi forstår at Mario har aktuelle klubber i kikkerten, og håper han finner en snarlig løsning slik at dette kan løses på en best mulig måte for begge parter.»

– Kjenner ikke til mistillit

Sportssjef Nicolay Sørensen hevder at det ikke ligger noen dramatikk bak avgjørelsen.

– Det har ikke vært noen store uenigheter. Han ønsker seg enkelt og greit en ny klubb, og vi regner med at det kommer på plass i løpet av noen dager. I mellomtiden blir han ikke brukt av oss. Det er noe vi har blitt enige om i fellesskap, sier Sørensen til TV 2.

– Vi forstår det sånn at Lamoureux er misfornøyd med trener Sune Bergman. Du sier det ikke har vært store uenigheter, men betyr det at at det har vært mindre uenigheter?

– Han ønsker seg en ny klubb. Det er ikke noe mer dramatikk enn det.

– Vi har også hørt at flere spillere har mistet tilliten til Bergman. Hva kan du si om det?

– Det kjenner jeg ikke til. Jeg har sett at det har vært en tema på sosiale medier, men det er ikke noe som har blitt tatt opp hos oss. Så vidt jeg vet har han tillit i garderoben, avslutter Sørensen.