I 2015 rykket Sandefjord ned fra Eliteserien etter å ha tapt 22 (!) av 30 kamper. Før sesongen var både fotballeksperter og medier rundt om i landet samstemte om det nyopprykkede laget, Sandefjord kom til å rykke rett ned.

Noe å være stolt av

Sandefjord har hatt en god sesong og sikret plassen to runder før slutt. Sandefjord-trener Lars Bohinen får mye av æren for de gode prestasjonene, og han er en av fem nominerte til prisen årets trener i Eliteserien.

– Det er noe vi kan være stolte av, noe jeg kan være stolt av selvsagt, i all ydmykhet. Det er også flere som har vært involvert i det, med trener-teamet og spillerne. Det er hyggelig for Sandefjord Fotball, sier Bohinen om nominasjonen.

Sandefjords toppscorer, Flamur Kastrati (26), er en av dem som gir Bohinen mye skryt i det som har vært en god sesong for klubben fra hvalfangstbyen.

– At vi skulle sikre plassen så med stil var det ingen som hadde trodd, og det skal han ha mye av æren for. Han har hele tiden vist hva som har bodd i det laget her og han har gjort det beste ut av det, sier Kastrati.

En av de beste i historien

Før sesongen startet mente Bohinen at opprykksesongen med Sandefjord ikke ble satt nok pris på. Han mener at å rykke rett opp etter å ha tapt 22 kamper i Eliteserien sesongen før var en av de beste sesongene i klubbens historie.

– Vi har spilt bedre og levert bedre prestasjoner i år enn det vi hadde i fjor. Sånn sett er det i hvert fall under min tid den beste sesongen vi har levert, sier Bohinen.

Tror ikke han vinner

De andre nominerte til årets trener er Christian Michelsen (Kristiansund), Kåre Ingebrigtsen (Rosenborg), Geir Bakke (Sarpsborg 08) og Tor Ole Skullerud (Strømsgodset). Bohinen er klar over den harde konkurransen og er ikke veldig optimistisk på egne vegne.

– Det skjer ikke, men det er veldig hyggelig å bli nominert, det setter jeg pris på og det setter klubben pris på, sier Sandefjord-treneren.

Hvem som stikker av med kåringen årets trener 2017 blir avgjort mandag 27. November.