Det skriver Sunnmørsposten (krever abonnement).

Fysiker Andreas Wahl, blant annet kjent fra NRK-programmene «Med livet som innsats» og «Folkeopplysningen», var hyret inn for å ha vitenskapsshow for barn i Giske kommune i Møre og Romsdal.

Under showet fikk noen av barna varmt vann på seg.

Fire barn sendt til sjekk

– Under et kommunalt arrangement med Andreas Wahl gikk et eksperiment på scenen galt og et par av barna i vår barnehage fikk milde til moderate skader, skriver barnehageleder Heidi Pedersen i Gnist barnehager i en e-post til Sunnmørsposten etter hendelsen.

Fire barn ble sendt til sjekk med ulike grader av forbrenning, opplyser pedagogisk leder Severin Roald i Giske kommune til avisen.

Rundt 1000 barn i barnehage- og barneskolealder var til stede på de to showene.

– Veldig trist og kjedelig

Andreas Wahl sier til Sunnmørsposten at han ikke fikk med seg at noe gikk galt under showet. Han tror uhellet må ha skjedd da han skulle kaste tre-fire liter varmt vann oppi en bøtte.

– Jeg som ansvarlig synes at dette er veldig trist og kjedelig, for jeg har selv barn i barnehagen, og vet at jeg ville stilt spørsmål dersom mine barn kom hjem og hadde fått varmt vann på seg. Så jeg prøver nå å komme i kontakt med foreldrene, for jeg har lyst til å snakke med dem, sier han til avisen.

Andreas Wahl skriver i en sms til TV 2 torsdag kveld at han ikke har noe mer å tilføye enn det han har sagt til Sunnmørsposten.